Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

RFID in de kledingindustrie

Kleding kan snel worden gesorteerd en georganiseerd met RFID en inventarisatie is ter plekke mogelijk

Toepassing
Veelal wordt kleding opgehangen aan en getransporteerd via kleerhangers. Zonder rekening te houden met de grootte van een bestelling, moeten de gewenste producten per bestelregel automatisch worden verwerkt, vanaf het magazijn tot aan de laadplaats, zodat een fysieke zending snel kan worden verzameld.


Doelstelling
Dure transportfouten moeten worden voorkomen. Het verzamelen van orders en de uitvoering moet efficiënt en consistent betrouwbaar door het hele bedrijf plaatsvinden en ook moet al rekening worden gehouden met het retourneren van goederen naar het magazijn of van de eindafnemer.


Eisen
De RFID-transponder, die wordt bevestigd aan de kleerhanger met behulp van een ‘roladapter’, moet betrouwbaar worden gelezen, zelfs als de kledingstukken zeer dicht naast elkaar hangen. Dit vraagt om RFID-leeskoppen met een smal leesveld en een zeer kleine vormfactor.


Voordelen voor de klant
Bedrijven kunnen hiermee beschikken over een industriële, robuuste en onderhoudsvrije identificatie-oplossing die tientallen jaren zonder onderhoud kan worden gebruikt, geschikt voor de automatische verwerking van een groot aantal individuele kledingstukken en zendingen.Kleerhangertransport- en sorteersysteem

Beschrijving

Online-winkels bieden over het algemeen een grotere verscheidenheid aan kledingstukken, maten en kleuren dan de kledingwinkels in de winkelcentra. Wel worden ze geconfronteerd met aanzienlijke aantallen retourzendingen die zo snel mogelijk weer naar het magazijn terug moeten. Het is niet ongewoon dat in een kledinghanger-magazijn 100.000 kledingstukken hangen. Elk kledingstuk moet op elk moment toegankelijk zijn, zodat het kan worden gecombineerd met andere producten van een bestelling. Warenhuizen van gemiddelde tot grote omvang verwerken gemakkelijk tienduizenden individuele verzamelopdrachten en meerdere duizenden retourzendingen per dag. Het automatiseren van deze procesdragers kan aanzienlijke besparingen opleveren.

De kleerhangers zijn voorzien van RFID-transponders in het sorteersysteem. Hier wordt de informatie die het kledingstuk omschrijft, geassocieerd met de elektronische RFID-transponder. Zodra deze gegevens met elkaar zijn ‘verweven’, kan elk kledingstuk in het warenhuis uniek worden geïdentificeerd. De kledingstukken worden dicht naast elkaar opgehangen en het systeem moet in staat zijn om de transponders van naastgelegen hangers zonder interferentie te lezen. Dit vraagt om kleine transponders en leeselektronica met een smal leesveld, hetgeen er voor moet zorgen dat alleen de kledingstuktransponder direct in het front van een lezer wordt benaderd. Een zorgvuldig ontworpen en geïmplementeerde industriële RFID-oplossing verhoogt niet alleen de doorvoersnelheid van het kledingopslagbedrijf, maar ook kan met een kleinere vestiging worden volstaan, wordt de orderverwerking gestroomlijnder en liggen de retourneringskosten lager.

Industriële RFID verbetert de sorteer- en materiaalverwerkingsprocessen die betrekking hebben op individuele kledingorders.


Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…