Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

FieldConnex® denkt vooruit: Innovatieve Kenmerken voor een Hogere Beschikbaarheid

Intelligente veldbussystemen—om uw processen draaiende te houden

100% beschikbaarheid - dit is het streefdoel van elke nieuwe ontwikkeling in FieldConnex®-veldbustechnologie. De nieuwe componenten garanderen een naadloze, transparante veldbusinfrastructuur die fouten elimineert voordat ze naar voren komen. Geen andere technologie kan uw bedrijfsprocessen zó dicht bij het streefdoel van 100% beschikbaarheid brengen.


Progressieve foutdetectie en -onderdrukking

Fouten detecteren. Fouten vermijden. Fouten isoleren. Dit is de enige, veilige manier om processen draaiende te houden, zonder enige onderbreking. Het brein van de nieuwe FieldConnex®-veldbustechnologie bestaat uit Advanced Diagnostic Modules en in veldapparatuur geplaatste componenten met diagnostiekfunctionaliteit, die samenwerken om eventuele fouten de pas af te snijden.

  • De progressieve kortsluitbeveiliging in de diagnostische segmentbescherming zorgt voor een uitstekende isolatie van de fout.
  • Een vochtsensor kan zelfs microscopisch kleine hoeveelheden vocht detecteren. U kunt deze sensor zowel in veldapparaten als in de veldbus junction box gebruiken.
  • Overspanningsbeveiliging met intern toezicht helpt de trunk-en-spur-infrastructuur beschermen. Deze overspanningsbeveiliging treedt automatisch in actie, en geeft een waarschuwing betreffende het einde van de functionele reserve voordat de fout optreedt, wat de behoefte aan manuele controles elimineert.
  • Nieuwe gateways laten toe een veldbusdiagnostiek uit te voeren op een FOUNDATION Fieldbus H1-apparaat. Ingebouwde I/O’s maken een kostenefficiënte controle van de besturingskast mogelijk.

Een unieke technologie, waarvan de gecoördineerde samenwerking een onmiddellijke reactie op gelijk welke fout toelaat.