Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

RFID voor maximaal rendement

Hogere productiviteit en betrouwbare procesbesturing

Bij de intralogistiek heeft rendement de hoogste prioriteit. Goederen moeten snel en betrouwbaar worden gedistribueerd en naar de gewenste bestemming worden gestuurd zonder ook maar de geringste toewijzingsfouten. De nieuwe generatie F190 UHF-lees/schrijfkoppen biedt een weelde aan kansen voor de logistieke sector en de automobielindustrie.

F190 – compact en veelzijdig
De compacte F190 imponeert door het nominale leesbereik van 0,2 tot 1,5 meter. Dankzij de robuuste technologie kan deze component breed worden toegepast en weerstaat deze de meest vijandige omgevingscondities. Omdat de F190 compatibel is met de hele IDENTControl productserie, is het gemakkelijk om de integratie van UHF in de procesbesturing op te nemen.

Uitlezen van meerdere transponders voor hoger rendement
Diverse producten in a container kunnen op hetzelfde moment worden gedetecteerd door meerdere transponders uit te lezen. Dit reduceert tegelijkertijd zowel de complexiteit als de verwerkingstijd.

Met name goedkope UHF-labels worden direct aan of op de producten bevestigd. Zodra deze UHF-labels in het uitleesveld van de F190 terecht komen, wordt de labelinformatie naar de leeskop verzonden en dan naar de IDENTControl interface. Waar voorheen de data afzonderlijk werden verzonden voor elke transponder, verzendt de F190 de data in bundels. Hierdoor kan de informatie van maximaal 40 transponders in één klap naar de leeskop worden gestuurd.De F190 lees/schrijfkop maakt het mogelijk om tegelijkertijd de transponders in gebundelde vorm uit te lezen, hetgeen de communicatie-overhead beperkt en het rendement verhoogt.

Selectief leesbereik voor betrouwbare procesbesturing
In de automobielindustrie ligt de nadruk vooral op productiviteit en betrouwbaarheid. Allerlei productiestappen worden tegelijkertijd uitgevoerd binnen de kleinst mogelijke ruimten. Dankzij de handige fijnafregeling van het selectieve leesbereik van de F190 kan elke beïnvloeding door nabijgelegen processen worden voorkomen.

Met de schrijffunctie van de F190 kan de informatie op de transponders worden aangepast voor bewerkingen verderop in de productielijn. De lees/schrijfkop regelt de procesbesturing voor het assembleren van de carrosserie van auto’s, waarbij de relevante onderdelen voor het model in kwestie worden gebruikt. Meerdere transponders leveren doorslaggevende data aan het productiebesturingssysteem, zodat de juiste onderdelen worden gebruikt voor montage op elk voertuig.De F190 lees/schrijfkop maakt het mogelijk om tegelijkertijd de transponders in gebundelde vorm uit te lezen, hetgeen de communicatie-overhead beperkt en het rendement verhoogt.

Eigenschappen in één oogopslag

  • Leest tot maximaal 40 transponders tegelijkertijd uit
  • Compacte en robuuste behuizing kan in ruwe omgevingen worden ingezet
  • Via de software te kiezen leesbereik verhoogt de betrouwbaarheid van het proces
  • Eenvoudige integratie in bestaande IDENTControl systemen

Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…