Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Het functieprincipe van Multi Pixel Technology (MPT)

Optische afstandsmeting is gebaseerd op het triangulatieprincipe. Met deze geometrische methode wordt de afstand tot het te scannen object bepaald door hoeken binnen driehoeken nauwkeurig te meten.


De optische sensor zendt een lichtstraal uit naar het doelobject, dat deze lichtstraal weerkaatst. De teruggekaatste infraroodstraal wordt vervolgens opgevangen door een lichtgevoelige ontvanger in de sensor, het „multipixel array”.

De lichtstraal zal, naargelang de afstand tussen sensor en object, verschillende posities op het multipixel array beslaan: Als het doelobject zich dichtbij bevindt, is er een grote verandering van hoek. Als het object zich verder bevindt, is er een kleinere verandering van hoek.

Door de hoekmatige verhouding te observeren en de positie van het lichtpunt op de ontvanger te lokaliseren, kan de afstand van het gescande object tot aan de sensor nauwkeurig worden bepaald. Deze berekening wordt gemaakt met behulp van een ingebouwde microprocessor en bijhorende software-algoritmes.


De afstandssensoren met geavanceerde technologieën bieden de hoogste mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid...