Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Precisie geherdefinieerd - De nieuwe magnetische, roterende encoders maken indruk met hun buitengewone meetnauwkeurigheid

De magnetische encodertechnologie van Pepperl+Fuchs - Magnetische precisie. Altijd. Overal.

Roterende encoders zijn dé perfecte oplossing voor het meten van de omwentelingssnelheid, de hoeksnelheid of de exacte positie van bewegende onderdelen in een brede waaier van toepassingen. De nieuwe generatie van magnetische, roterende encoders - die functioneren op basis van een uiterst effectief magnetisch detectieprincipe - is uitermate geschikt voor allerhande veeleisende industrietoepassingen waar een nauwkeurige meting, een compacte encoder of duurzaamheid vereist is.


De voordelen van de nieuwe magnetische, roterende encoders

 • Precisie
  Met deze nieuwe generatie van magnetische, absolute, roterende encoders behaalt men een nauwkeurigheid van 1° tot 0,1° en behoren ook hoge resoluties tot 16 bit (enkelslags) en 39 bit (meerslags) tot de mogelijkheden.
 • Robuustheid
  Het belangrijkste voordeel van het magnetisch werkingsprincipe is dat het gebruik maakt van een contactloze sensor en er dus geen mechanische versnellingen zijn. Hierdoor zijn de magnetische encoders slijtage- en onderhoudsvrij en kan zelfs in de meest veeleisende toepassingen een lange levensduur worden gegarandeerd.
 • Betrouwbaarheid
  Door middel van een bijkomende Wiegand uitgang wordt het enkelslagsmodel tot een meerslagsversie omgebouwd. Dankzij het Wiegand effect is energie steeds voorhanden en worden er geen data verloren tijdens stroomstoringen.
 • Compacte behuizing
  Op basis van het magnetisch detectieprincipe wordt door een twee-assige Hall-effect sensor via een roterend magnetisch veld een sinus- of cosinussignaal gegenereerd. Dit laat ons toe zeer compacte, absolute, roterende encoders met een uitwendige diameter van 36 mm te vervaardigen.

De veelzijdige toepasbaarheid van magnetische, roterende encoders

Technische toepassingen

Een compacte behuizing voor het nauwkeurig meten van positie en snelheid in algemene machinetoepassingen.

Mobile equipment

Perfect voor gebruik in veeleisende toepassingen waar stof, vloeistoffen, temperatuurschommelingen, trillingen of schokken voorkomen.

Windenergie

Laat een nauwkeurige regeling van de hellingshoek van de wieken (pitch control) of controle van de gondelpositie (azimuthoek) bij windmolens of windturbines toe.


De voornaamste details in één oogopslag


 • Contactloze sensortechnologie voor maximale betrouwbaarheid
 • Hoge nauwkeurigheid van 1° tot 0,1°
 • Robuust design voor veeleisende toepassingen
 • Lange levensduur en weinig onderhoud
 • Compact design ideaal voor een brede waaier van toepassingen