Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Volautomatische toegangscontrole voor beveiligde zones

Contactloze controle en registratie met RFID-technologie

De toepassing

Zoals te verwachten is, is de toegang tot gevoelige zones beperkt en moet deze op betrouwbare wijze worden gemonitord. Dit geldt o.a. voor luchthavens, maar ook voor veiligheidsinstallaties, kantoorgebouwen, laboratoria of fabrieken. Andere voorbeelden omvatten explosiegevaarlijke installaties zoals tankparken en het gebruik van bepaalde liften. Met het oog op regelgeving en veiligheidsvereisten, moet toegang worden gecontroleerd en geregistreerd, inclusief de duur van het oponthoud in de gecontroleerde zone. 


Het doel

Beveiligde zones mogen enkel met een geldige toegangsbevoegdheid worden betreden. Toegang tot en verblijf binnen de zone worden automatisch geregistreerd. Het is van fundamenteel belang dat iemands toegang op gelijk welk moment kan worden verstrekt, beperkt of ingetrokken. Wijzigingen moeten onmiddellijk in werking treden. Het controleproces moet eveneens zo geautomatiseerd, eenvoudig en snel mogelijk verlopen, zodat de bevoegde werknemer zo min mogelijk tijd verliest. 


De oplossing

IPH-FP-V1 RFID-lees-/schrijfkop
IPH-FP-V1 RFID-lees-/schrijfkop

De contactloze toegangscontrole wordt uitgevoerd door de compacte IPH-FP-V1 RFID-lees-/schrijfkop. Gebruikers aan wie toegangsrechten worden verleend, ontvangen een RFID-tag die, bijvoorbeeld, in een elektronische identiteitskaart (IPC03-C1) of sleutelhanger (IPC03-20K*) kunnen worden geïntegreerd. De lees-/schrijfkop registreert de gegevens, voorziet ze van een tijdstempel en verzendt ze. Normaal gezien worden de gegevens verstuurd naar de besturings-pc, verantwoordelijk voor de registratie van gegevens en het beheer van toegangsbevoegdheden. Toegangsrechten worden daar gedetailleerd opgeslagen. Wijzigingen treden onmiddellijk in werking. Zo kunnen verloren kaarten, bijvoorbeeld, zonder verwijl worden geblokkeerd. 

 

Technische kenmerken:

  • Aansluiting via V1-connector (M12x1)
  • Dual-LED voor functieweergave
  • IPH-FP-V1 lees-/schrijfkop met IP67-beschermingsgraad
  • Voor verbinding met de IDENTControl-besturingsinterface 


De RFID-kaart en lezer regelen toegangsrechten

De voordelen

Toegangscontrole met behulp van RFID is zeer handig voor bevoegde gebruikers. De ID in de tag moet zich slechts voor een korte tijd in de nabijheid van een lees-/schrijfkop bevinden. Als de gebruiker over de juiste bevoegdheden beschikt, wordt onmiddellijk toegang verleend. Toegangstijden en verblijfsduur kunnen automatisch worden geregistreerd zonder bijkomende actie van de personen in kwestie. De tags kunnen met een gepaste behuizing in explosiegevaarlijke zones worden gebruikt. Ze kunnen dienstdoen als reclamemedium of werknemersidentificatie. Bevoegdheidsniveaus kunnen op flexibele wijze worden aangepast. De tag wordt op contactloze en slijtvaste wijze boven de lees-/schrijfkop heen en weer bewogen. 


Een kort overzicht

  • RFID-technologie versnelt en vereenvoudigt toegangscontrole voor bevoegde gebruikers
  • Contactloos, slijtvast en duurzaam
  • Toegangsgegevens kunnen automatisch worden geregistreerd
  • Toegangsrechten kunnen centraal worden beheerd, volgens behoefte worden toegekend en op gelijk welk moment worden geactualiseerd
  • Geschikt voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…