Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Voordelen

Dankzij purge- en overdruksystemen kunnen standaardbehuizingen in explosiegevaarlijke omgevingen worden gebruikt.
Purge- en overdrukcomponenten zijn eenvoudig qua gebruik en installatie—ze kunnen op de behuizing worden bevestigd en dan worden gecertificeerd voor explosiegevaarlijk gebruik. 
Purge- en overdrukregeling is een wereldwijd erkende beveiligingsmethode voor explosiegevaarlijke omgevingen.
Apparatuur in de drukbehuizing blijft proper en geïsoleerd van de externe atmosfeer dankzij de positieve druk in de behuizing.
Purge- en overdruksystemen kunnen zo worden geconfigureerd dat een beschermgas constant door de behuizing wordt gestuurd om de apparatuur binnenin koel te houden. Als de temperatuur begint te stijgen, wordt de toevoer van beschermgas verhoogd. Wanneer de temperatuur van de apparatuur weer normaal is, wordt de toevoer verminderd. Het systeem kan het alarm luiden en/of de apparatuur uitschakelen bij te hoge temperaturen. Apparatuur zal langer meegaan als de binnenkant van de beveiligde behuizing proper en koel wordt gehouden.
In tegenstelling tot explosiebestendige of drukvaste behuizingen, kan de atmosfeer in de beveiligde behuizing niet ontvlammen en de behuizingsomgeving beschadigen. Explosiebestendige behuizingen zijn vaak duur en zwaar, en kennen lange levertermijnen. Het spoelen van een standaardbehuizing spaart geld, gewicht en tijd.
Inert gas, zoals stikstof, laat apparatuur toe om binnen een gasanalysator te functioneren zonder risico op brand.  
Het is makkelijker om een globale certificering voor een beveiligde behuizing aan te vragen, omdat purge- en overdrukcomponenten universeel gecertificeerd kunnen worden.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren