Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Bochten, Hellingen en Versnellingen bij AGV-Besturing

Dynamische Positiedetectie met Nauwkeurige Traagheidssensor

De Toepassing

Automatisch geleide voertuigen (AGV’s) bepalen steeds meer het beeld binnen de productie- en magazijnlogistiek. Ze verzekeren het transport van onderdelen en producten tussen de verschillende stations en werkstations. Hun nauwkeurige navigatie is een vereiste voor een vlotlopend proces. In het algemeen worden hiervoor meerdere sensoren per voertuig gebruikt, met name om te kunnen garanderen dat een exacte positiedetectie beschikbaar is voor het nemen van bochten of uitwijkingsmanoeuvres.

Het Doel

De goederen dienen hun bestemming zo snel mogelijk bereiken; de bestemming moet worden gelokaliseerd en op betrouwbare wijze worden bereikt. Bij de navigatie van de route, is de nodige flexibiliteit vereist om snel en efficiënt te kunnen reageren op obstakels en veranderingen in de omgeving. Het AGV moet in staat zijn op het door de bestuurder vastgelegde pad te blijven, zowel op rechte lijnen als in bochten. Dit betekent dat de sensoren de voertuigpositie zelf precies moeten kunnen volgen.


The Solution

Inertial Measurement Unit F99
Inertial Measurement Unit F99

Optical sensors are normally used for general navigation in the environment. However, the AGV requires additional data to precisely determine its position at all times. Aligning two systems offsets measuring tolerances and small deviations. The inertial measurement unit F99 detects any deviation from the straight-line movement with high accuracy by measuring the Coriolis force with a capacitive MEMS sensor. It outputs the rotation rate values (°/sec) of the corners driven by the vehicle, thereby providing the additional data required for dynamic position detection and precise navigation.

Technical Features

 • Inclination, acceleration, and rotation rate measurement along three axes
 • IP68/69 degree of protection
 • Parameterizable via interface
 • Output formats and values can be selected
 • Suitable for dynamic applications
 • CAN bus with SAE J1939 protocol
 • Increased EMC resistance

De Voordelen

Naast de draaisnelheid levert de IMU F99 eveneens een inclinatiewaarde voor het detecteren van de horizontale positie van het voertuig in de ruimte, alsook versnellingswaarden over drie assen. Deze meetgegevens doen dienst als bijkomende informatiebron voor de AGV-besturing. Een vastgelegde maximumwaarde voor de stuurhoek kan worden gebruikt om te voorkomen dat het voertuig in bochten kantelt. Een geavanceerd montageconcept biedt grote flexibiliteit bij de installatie van de sensor in het AGV. Met zijn robuuste behuizing en IP68/69-beschermingsgraad is hij geschikt voor gebruik buiten en in zware industriële omgevingen. De omwentelingssnelheid wordt contactloos gemeten. De sensor heeft geen bewegende delen, waardoor hij onderhoudsvrij is.


De Oplossing in Vogelvlucht

 • Precieze hoekwaarden bij het nemen van bochten via de capacitieve meting van het coriolis-effect
 • Exacte hellingswaarde om de horizontale positie van het voertuig in de ruimte te bepalen
 • Nauwkeurige versnellingswaarden over drie assen
 • Contactloze meting van de draaisnelheid zonder mechanische slijtage
 • Robuuste behuizing en hoge mate van bescherming voor gebruik buiten en in zware industriële omgevingen

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Sensoren en Oplossingen voor AGV’s

Automatisch geleide voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld van material handling. Ontdek onze sensoren en oplossingen voor goederenafhandeling, navigatie en begeleiding, en omgevingsdetectie.