Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare Botsingbeveiliging voor Automatisch Geleide Voertuigen

Time-of-Flighttechnologie Detecteert Voorwerpen Onmiddellijk in 3D en in Hoge Resolutie

De Toepassing

Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) bepalen steeds meer het beeld binnen de productie- en magazijnlogistiek. Ze bewegen op autonome wijze in een grote variëteit aan toepassingsgebieden en vereisen speciale sensoren om hun omgeving af te tasten en de sturing op gepaste wijze aan te passen. De sensoren detecteren zowel de statische achtergrond als mensen en machines die zich in dezelfde omgeving voortbewegen. Dit omvat ook andere onbemande voertuigen: Hoe groter de fabriek of het magazijn, hoe groter de kans op onderlinge ontmoetingen en botsingen. 


Het Doel

Terwijl een LiDAR-sensor gegevens voor de navigatie van de AGV levert, is aanvullende informatie vereist om storende contouren te detecteren en botsingen te voorkomen. Mensen en voorwerpen die zich op het pad van het voertuig bevinden, moeten op betrouwbare wijze worden gedetecteerd. Het gaat hierbij niet om een sterk gedifferentieerd beeld van het object, maar om een betrouwbare detectie van afstand en contouren, zodat het voertuig de obstakels kan vermijden.  


De Oplossing

SmartRunner Explorer 3D
SmartRunner Explorer 3D

De SmartRunner Explorer 3D vision-sensor gebruikt time-of-flighttechnologie (ToF) om obstakels op het pad onmiddellijk te detecteren. De sensorcamera wordt naar de rijrichting gericht en creëert een 3D-puntenwolk met hoge resolutie van 307.200 pixels. Deze dient als basis voor een driedimensionale kaart die door de voertuigbesturing wordt gebruikt om een obstakelvrije route te bepalen. Het gezichtsveld van het apparaat biedt een optimale weergave van vorm en afstand. De voertuigbesturing kan daardoor uitwijkingsmanoeuvres uitvoeren en het juiste pad met de kortste weg naar de eindbestemming identificeren.

 

Technische Kenmerken

  • Laserklasse 1 voor oogveiligheid
  • Gigabit Ethernet TCP-/IP-interface
  • Compacte afmetingen (165 × 67 × 56 mm)
  • Onderdrukking van omgevingslicht > 100 klx
  • Ruwe afbeeldingsgrootte 640 × 480 pixels

De Voordelen

De SmartRunner Explorer 3D biedt een betrouwbare botsingbeveiligingsoplossing voor de sturing van AGV’s. Het compacte toestel kan bovendien in kleine voertuigen worden ingebouwd. Het detecteert voorwerpen op afstanden tot 7,5 meters met een hoge precisie en wordt gekenmerkt door een bijzonder resourcebesparende verwerking van de meetwaarden. De meetfrequentie van 30 Hz garandeert zelfs in snelle processen een betrouwbare detectie. De sensor scant met behulp van infrarood licht met een golflengte van 940 nanometers. Hierdoor is hij bijzonder goed bestand tegen omgevingslicht, en kan hij ook buiten worden ingezet.


De Oplossing in Vogelvlucht

  • Onmiddellijke detectie van obstakels op de route
  • Hoge meetfrequentie voor een betrouwbare detectie, zelfs in snelle processen
  • Betrouwbare oplossing voor botsingbescherming
  • Resourcevriendelijke verwerking van de meetresultaten

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

SmartRunner Explorer 3D

Lees aanvullende informatie over de SmartRunner Explorer 3D met stereovisie- en time-of-flight-technologie.

Sensoren en Oplossingen voor AGV’s

Automatisch geleide voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld van material handling. Ontdek onze sensoren en oplossingen voor goederenafhandeling, navigatie en begeleiding, en omgevingsdetectie.