Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

FieldConnex Emerson-integratiepakket voor AMS Suite

FieldConnex ADM en AMS Suite
FieldConnex ADM en AMS Suite

De FieldConnex® Advanced Diagnostics Module (ADM) wordt geïntegreerd met Emerson-procesbesturing, zoals het Delta V-systeem en de AMS® Suite.

Toezicht op de physical layer van uw veldbus is nu makkelijk dan ooit dankzij deze twee efficiënte tools van Pepperl+Fuchs!


ADM Project Builder Emerson

De projectmanagementsoftware installeert automatisch de nodige software voor de Diagnostic Manager. Wanneer de configuratie van een Delta V-systeem voltooid is, leest de Emerson Project Builder alle configuraties en segmentmarkeringen. Enkel de communicatiepoort en Delta V-controller zijn geselecteerd, waardoor de software automatisch naar de in het Delta V-systeem opgeslagen configuratie wordt verwezen. Zo simpel is dat! De rest verloopt vanzelf.

Met behulp van de ADM Project Builder Emerson, kan u de FieldConnex Advanced Diagnostics configureren voor standalone gebruik of in samenwerking met de AMS Alert Adapter. Het tool werkt met Emersons Delta V versie 9.0 of hoger.


AMS Alert Adapter

Voor een volledige integratie van Advanced Diagnostics in Emersons AMS Suite verstuurt de AMS add-on Alert Adapter Software alarmwaarschuwingen online en live. Deze integratie maakt het werk van gebruikers heel wat eenvoudiger. Het betekent dat zij niet verplicht zijn nog een ander softwaretool aan te leren. Alle gegevens worden in de voorkeurssoftware weergegeven: AMS Suite.

Fabriek- en onderhoudspersoneel ontvangen live alarmsignalen betreffende gelijk welke parameterveranderingen in de physical layer van de veldbus. Deze real-time meldingen laten personeel toe snel een diagnose te stellen en problemen in de physical layer van de veldbus te verhelpen door de FieldConnex Diagnostic Manager rechtstreeks vanuit AMS Suite op te starten en zo een grondige analyse uit te voeren.

Beide softwaretools maken deel uit van hetzelfde handige, downloadbare pakket: FieldConnex ADM Project Builder Emerson


Hoe AMS Alert Adapter werkt

  • De Advanced Diagnostic Module (ADM) houdt toezicht op de physical layer van de veldbus en bepaalt de alarmstatus
  • De ADM zendt een melding naar de Fieldbus Diagnostic Server (FDS)
  • De FDS zendt een alarmmelding naar de AMS Alert Adapter
  • De AMS Alert Adapter stuurt het alarm aan in AMS Alert Monitor
  • De alarmmelding wordt weergegeven op de AMS Alert Monitor
  • Om toegang te verkrijgen tot alle details betreffende onderhoud of alarmmeldingen, gebruikt u de Fieldbus Diagnostic Manager als add-on app om diagnostische informatie over veldbussegmenten te bekomen