Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Veldbus Vereenvoudigd – Focus op Gebruikers

De physical layer van FOUNDATION Fieldbus H1 en PROFIBUS PA wordt een beheerbaar asset dankzij de Advanced Diagnostic Module (ADM). De ADM automatiseert indienstname en documentatie, bewaakt de veldbussegmenten online, en identificeert fouten in real-time.

Een ingebouwd expertsysteem registreert en interpreteert de elektrische meetwaarden en het gedrag van elk afzonderlijk segment. Onderhoudspersoneel ontvangt vroegtijdige, eenvoudig te begrijpen waarschuwingsboodschappen. Dit feature wordt ondersteund door het gebruikersvriendelijk display:

  • Inbedrijfstellingswizard
  • Diagnoseweergave
  • Segmentoverzichten met NAMUR-kleurindicatie conform NE 107
  • Export van gegevens mogelijk voor analyse van langetermijntrends

Dankzij de ADM is uw veldbusinfrastructuur nu nog eenvoudiger te beheren. Informatie kan te allen tijde en in alle veiligheid vanuit de controlekamer worden vergaard en geconsulteerd. Onnodig werk ter plekke wordt vermeden, wat bijdraagt tot de personeelsveiligheid binnen het bedrijf.


Installatiediagnoses in een handomdraai – de FDH-1

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1
Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

De Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1) is de enige draagbare oplossing met ingebouwd expertsysteem. Zowel beginners en ervaren gebruikers doen hun voordeel met de FDH-1, die toelaat de kwaliteit van de physical layer te controleren en te bewaken. Gebruikers kunnen:

  • de kwaliteit van een installatie controleren met een eenvoudige druk op een knop,
  • bestaande kabels testen op hun geschiktheid voor veldbustoepassingen,
  • boodschappen van het expertsysteem met advies over de signaalkwaliteit of eventuele oplossingen voor foutverhelping verwerken.

Maximale installatiebeschikbaarheid: De Advanced Diagnostics-module detecteert en isoleert typische fouten

Een maximum aan beschikbaarheid en minimum aan fouten, dat is het voornaamste streefdoel in procesinstallaties. Onze wetenschappers en ingenieurs voeren al sinds 2001 onderzoek uit naar veldbusinfrastructuren, wat hun in staat heeft gesteld veldbuscomponenten en -accessoires te ontwerpen die dergelijke foutscenario’s weten te detecteren en isoleren. Componenten met diagnostische functionaliteit die op de fabrieksvloer worden geïnstalleerd, detecteren, signaleren en, waar mogelijk, remediëren de fouten.


Creëer meer toegevoegde waarde

Continu toezicht op de besturingskast vereist bijkomende in- en uitgangen. Deze zijn nu beschikbaar met diagnostische gateways – de centrale component voor de implementatie van Advanced Diagnostics in het DCS. De toestand van verwarming- of koelinstallaties, de staat van ventilatoren en informatie over onbevoegde toegang bereiken de controlekamer in de vorm van alarmmeldingen.

Accessoires bewaken en signaleren insijpelend vocht in junction boxes of behuizingen. Overspanningsbeveiligers signaleren wanneer ze aan vervanging toe zijn. Testen en herhalingstesten ter plekke zijn niet langer nodig.


Eenvoudige besturing en integratie in gelijk welk DCS

Met meerdere integratie-opties via Ethernet, FF H1 of PROFIBUS DP, beschikt de gebruiker over ruime keuze voor de integratie van boodschappen en alarmsignalen in het DCS. De veldbus wordt zo een makkelijk beheerbaar, stabiel en betrouwbaar asset - een ware aanwinst voor actuele procesautomatiseringssystemen.

Van beslissing over planning, installatie en indienstname tot gebruik en onderhoud: Ontdek hoe u het beste uit uw veldbusinfrastructuur kunt halen…

De Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

Haal het hoogste rendement uit uw veldbusinstallatie met de nieuwe Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1