Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ethernet-APL—Industrie 4.0-toepassingen voor procesautomatisering

Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things—wat al jarenlang onlosmakelijk verbonden is met fabrieksautomatisering was niet mogelijk in de procesautomatisering wegens het gebrek aan een norm voor de snelle overdracht van grote hoeveelheden data en een probleemloze, end-to-end communicatie tussen veldapparaten en overkoepelende informatie- of besturingssystemen. De leemte van een ethernet dat geschikt is voor de procesindustrie wordt nu echter gevuld door “Ethernet-APL”: een project van welbekende fabrikanten en verenigingen—tot nu toe uniek binnen de procesindustrie—met als doel de standaardisering van de physical layer van het communicatiesysteem. 

Voor het eerst maakt Ethernet-APL het ethernet beschikbaar als basistechnologie voor communicatie in procesinstallaties, en laat ze het gebruik van componenten op ethernetbasis toe in explosiegevaarlijke omgevingen tot Zone 0/ Class 1, Div.1. Dit zorgt voor een onbegrensde toegankelijkheid over alle hiërarchische niveaus. Een ander nieuw kenmerk is dat communicatie en voeding beschikbaar worden gemaakt via dezelfde tweedraadse ethernetkabel.

Daarnaast biedt Ethernet-APL ook alle voordelen voortvloeiend uit onze jarenlange ervaring in de verwerking van elektrische signalen in het domein van de procesindustrie:

  • Eenvoudige installatie of gebruikelijke aansluiting met tweedraadskabel
  • Eenvoudige verbindingstechnologie
  • Onafhankelijkheid van polariteit
  • Flexibele planning van de topologie
  • Ondersteuning van trunk-en-spur-technologie

FieldConnex-componenten voldoen aan alle infrastructuurvereisten van de procesindustrie en combineren dit met een ultrabeveiligde, IIoT-geactiveerde bewaking van de installatie.De Ethernet-APL-veldschakelaar voor DIN-railmontage, de allernieuwste FieldConnex®-innovatie, is het eerste product dat een rechtstreekse, snelle en onbelemmerde toegang tot veldapparatuur in de fabriek mogelijk maakt via Ethernet-APL. Leer meer hierover...

Ethernet-APL zorgt voor een ononderbroken gegevensoverdracht over alle hiërarchische niveaus. Leer meer over deze baanbrekende technologie...