Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

PROFIBUS PA

PROFIBUS PA maakt deel uit van de populaire PROFIBUS-protocollen. Gegevensformats zijn hetzelfde als in PROFIBUS DP, waardoor apparaten naadloos en op transparante wijze op beide netwerken kunnen worden geïntegreerd.

PROFIBUS PA is een veldbus conform IEC-norm 61158-2 die de voeding en de digitale communicatie tussen host-systemen zoals een DCS of PLC en veldapparaten verzorgt. Statusinformatie en besturingscommando’s worden digitaal overgedragen tussen de master en een maximum van 31 slaves, die op dezelfde kabel zijn aangesloten. PROFIBUS is zoveel meer dan een eenvoudige procesbesturing. Configuratie vanaf afstand, assetmanagement en preventief onderhoud worden mogelijk gemaakt dankzij PROFIBUS.

FieldConnex® is het juiste systeem voor PROFIBUS PA-gegevensintegratie en naar de DP-master. Eenvoudig qua ontwerp, bieden de betrouwbare componenten maximale gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Explosiebeveiligingsconcepten van eerste keus maken dit dé ideale technologie voor installatie, indienstname en een betrouwbare werking.

PROFIBUS International is het bestuursorgaan, dat richtlijnen en definities uitvaardigt, en de interoperabiliteit van toestellen garandeert. Alle belanghebbende partijen, zoals o.a. bedrijfsexploitanten, leveranciers, onderaannemers en DCS-verkopers zijn erin vertegenwoordigd.


Van beslissing over planning, installatie en indienstname tot gebruik en onderhoud: Ontdek hoe u het beste uit uw veldbusinfrastructuur kunt halen…