Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Procesinterfaces

FieldConnex-procesinterfaces verbinden meerdere standaard in- en uitgangen met de veldbus met een minimum aan bekabeling. Intrinsieke veiligheid inbegrepen: Sensoren en bedieningselementen kunnen in Zone 0/ Div. 1 worden geïnstalleerd, de procesinterfaces in Zone 1/ Div. 1. De I/O wordt door de veldbus gevoed, wat bekabeling spaart. Procesinterfaces bieden flexibiliteit via standaard functieblokken en een selectie uit verschillende soorten en merken veldapparaten.

Temperature Multi-Input

Veldbus Temperature Multi-Input
Veldbus Temperature Multi-Input

De FieldConnex® Temperature Multi-Input (TM-I) integreert op zeer efficiënte en kosteneffectieve wijze tot acht analoge signalen in digitale veldbuscommunicatie. De volgende soorten toestellen en signalen kunnen worden aangesloten:

  • Weerstand-temperatuursensoren, met inbegrip van 2-, 3- en 4-draadse versies
  • Thermokoppels
  • Andere weerstands- en millivoltsignalen

Elke ingang wordt afzonderlijk ingesteld. De TM-I ondersteunt eveneens interne koudelascompensatie en sensor- en draadtoezicht.


Multi-Input Output

FieldConnex® Multi-Input Output (MIO)
FieldConnex® Multi-Input Output (MIO)

De FieldConnex® Multi-Input Output (MIO) zorgt voor de verbinding van verschillende discrete signalen met het DCS via veldbus en één enkel adres. De MIO controleert de status van maximaal twaalf NAMUR-sensoren of bestuurt tot vier kleppen—inclusief eindpositie-terugmelding en partial stroke test. Dankzij de ingebouwde break-away veiligheidsvoorziening en runtime monitoring voor kleppen kan een alarmsignaal worden uitgezonden wanneer de ingestelde grenswaarden worden overschreden. Bovendien laat de MIO ook overvul- en leegloopbeveiliging toe in vaten of leidingen gemonitord aan de hand van trilvorkniveauschakelaars. Alle in- en uitgangen van de Multi-Input Output zijn intrinsiekveilig. De MIO verzorgt dezelfde functies als FieldConnex valve couplers en binaire interfaces en vereist als drop-in vervanging geen herconfiguratie in een PLC of DCS. Nieuw en uniek is de frequentie- of impulsingang voor het toezicht op roterende apparaten.


FieldConnex® Multi-Input/Output

De FieldConnex Multi-Input/Output biedt gebruikers nieuwe mogelijkheden om digitale in- en uitgangssignalen in procesautomatiseringstoepassingen op te vangen…