Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Segmentkoppelingen en power supplies

De overeenkomsten tussen PROFIBUS DP en PROFIBUS PA inspireerde Pepperl+Fuchs’ ontwikkelingsteam om transparante segmentkoppelingen te creëren.

Segment couplers hoeven niet geconfigureerd te worden, en zijn transparant: De segmentkoppeling zal alle apparaten die op het PA-netwerk zijn aangesloten, “weergeven” alsof ze DP-veldapparaten waren. De overdrachtssnelheid aan de PA-zijde is onafhankelijk van de DP-zijde. Alle PA-apparaten worden als DP-instrumenten geconfigureerd op Master Class I & Class II. PA-apparaten “zien” enkel de PA-master van de segmentkoppeling, die de DP-master simuleert.

Gegevenstelegrammen en stroom worden via dezelfde kabel naar het veldtoestel verstuurd. De voedingselementen van de segmentkoppeling zetten stroom op de kabel. Ze zijn gecertificeerd voor installatie in Zone 2. Verschillende voltages en toevoerstroomniveaus tot 500 mA bieden u de keuze uit de volgende, beschikbare explosiebeveiligingstypes:

  • High-power trunk
  • FISCO
  • Entity

Pepperl+Fuchs’ segmentkoppelingen genereren altijd passieve impedantie. Deze impedantie voorkomt een kortsluiting van het veldbussignaal door de lage interne weerstand van de power supply. Het passieve ontwerp maakt gebruik van weerstanden en inductoren om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van uw toepassing te leveren.

Power Hub-versies van de segmentkoppeling zijn gebaseerd op moederborden – met optionele redundantie voor zowel de voedingsmodule als de gatewaycomponenten. Ze verbinden een maximum van vier onafhankelijke segmenten met één DP-master. De basismodellen linken enkelvoudige PA-segmenten met DP, en leveren stroom naar het segment. Alle componenten bevinden zich in één, compacte behuizing.