Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Segment Coupler SK3—De PROFINET en PROFIBUS Power Hub

Segment Coupler SK3—de meest compacte configuratie met PROFINET of PROFIBUS DP als hostprotocol.
Segment Coupler SK3—de meest compacte configuratie met PROFINET of PROFIBUS DP als hostprotocol.

De PROFINET en PROFIBUS Power Hub is een modulair voedingssysteem op basis van moederbordtechnologie voor vier PROFIBUS PA-segmenten. Het bestaat uit één of twee moederborden en verschillende, plug-in voedingsmodules voor het veldbussegment, een verbinding met PROFIBUS DP of PROFINET en Advanced Diagnostics voor de physical layer. Moederborden zijn verkrijgbaar met de volgende, optionele features:

  • Enkelvoudige of redundante voedingsmodules per segment
  • Enkelvoudige of redundante gatewaymodules
  • Schroef- of veeraansluitklemmen met klemschroeven
  • Optionele aardingstaaf voor eenvoudige aansluiting van de afscherming

Uitgangsstroom per segment bedraagt max. 30V / 500 mA. Redundantie naar keuze voor voeding en gateway.

Deze Segment Coupler SK3, gekenmerkt door de dunne voedingsmodules, is retroactief compatibel met alle voorgaande segmentkoppelingen: 1, 2 en 3. 

Alle Power Hubs voor vier segmenten zijn gecertificeerd voor gebruik in Zone 2- of Div 2-explosiegevaarlijke omgevingen. Een keuze uit voedingsmodules met verschillend vermogen in combinatie met geschikte apparaatkoppelingen (FieldBarrier of Segment Protector) laat alle standaardmethodes voor ontstekingsbeveiliging toe aan de zijde van het veldtoestel, door gebruik te maken van het high-power trunk-concept. Het zijn drukvaste (Ex d) en intrinsiekveilige (Ex ia, Ex ib of Ex ic) behuizingen in overeenstemming met FISCO/Entity voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen.


Veerdrukaansluitingen met klemschroeven en aardingsplaatje: eenvoudige installatie, permanente verbinding.
Veerdrukaansluitingen met klemschroeven en aardingsplaatje: eenvoudige installatie, permanente verbinding.

Symmetrische impedantieopbouw garandeert een optimale signaalkwaliteit. De impedantieopbouw is enkel gebaseerd op passieve componenten, wat een lage warmtedissipatie en lange levensduur verzekert. Dankzij zijn beperkte omvang biedt deze Power Hub het grootste segmentaantal per schakelkast, wat niet enkel plaats bespaart, maar ook het daaraan verbonden werk en de aanverwante kostenbeperkt.

Het moederbord werd ontwikkeld voor montage op DIN-rail. Alle modules worden zonder gereedschap op het moederbord vastgeklikt. In redundante configuratie kunnen de modules worden vervangen zonder onderbreking van de voeding of communicatie.


PROFINET-gateway met twee onafhankelijke verbindingen naar een enkelvoudig of redundant hostsysteem.
PROFINET-gateway met twee onafhankelijke verbindingen naar een enkelvoudig of redundant hostsysteem.

De gatewaymodule kan, naar keuze, via PROFINET of PROFIBUS DP met het DCS communiceren. PROFINET ondersteunt lijn- en systeemredundantie S2. De nodige hulpmiddelen voor DCS-integratie worden meegeleverd, wat een eenvoudige set-upconfiguratie en foutverhelping van de gateway en de veldapparatuur toelaat.

De PROFIBUS DP-verbinding is transparant. Dit betekent dat de Segment Coupler SK3 zelf niet geconfigureerd is en alle PROFIBUS PA-apparaten in de ogen van de DP-master rechtstreeks met PROFIBUS DP zijn verbonden. Het gaat hier om een eenvoudige en duidelijke set-up die een minimum aan engineering vereist voor planning en installatieonderhoud. Wanneer ze in paren zijn verbonden, ondersteunen de gateways flying redundancy.

De optionele Advanced Diagnostic Module zorgt voor een eenvoudige controle van verschillende kwaliteitsindicatoren van de Fieldbus physical layer van PROFIBUS PA. Dit leidt tot een snellere indienstname van de installatie, meer betrouwbaarheid van de segmenten en een efficiëntere foutopsporing.

 


Download

Verbind procesvariabelen van uw instrumenten en hun NAMUR-diagnostiek rechtstreeks met uw besturingssysteem met behulp van CFC-functieblokken uit de ‘Siemens Advanced Process Library’. Dit zorgt voor een slimme automatisering van het volledige engineeringsproces via de bibliotheek voor PROFINET-drivers. Vind alle nuttige informatie hierover in deze pdf-flyer.