Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Ethernetisolator combineert intrinsiekveilige stroombeperking en galvanische scheiding.

De FieldConnex®-ethernetisolator verenigt intrinsiekveilige stroombeperking en galvanische scheiding in één product. Ethernetverbindingen zijn nu “plug & play” in Ex-Zone 1. Dit compacte apparaat werd speciaal ontworpen voor tijdelijke installaties en mobiele apparatuur.

De FieldConnex®-ethernetisolator is vooral handig voor apparatuur en materieel dat bij normale werking frequent wordt aangesloten en losgekoppeld, of dat op tijdelijke basis wordt geïnstalleerd. Intrinsiekveilige stroombeperking en galvanische scheiding aan overdrachtssnelheden van 100 Mbit/s behoren nu tot de mogelijkheden.

De galvanische scheiding werd doelbewust ingebouwd. Deze elimineert potentiaalvereffening en aardlussen tussen de veilige zone en het aansluitpunt in de explosiegevaarlijke omgeving. En hoe zit het met de leidingen? Voor installatie kunnen flexibele ethernetkabels worden gebruikt.

Pepperl+Fuchs is een expert op het gebied van veldbusinfrastructuur en explosiebeveiliging. Dankzij onze samenwerking met OEM’s, kunnen wij de integratie van intrinsiekveilig ethernet in vrijwel elk apparaat van onze klanten garanderen.

Dure en onwrikbare installaties behoren tot het verleden dankzij de ethernetisolator. Het energiebesparend ontwerp van de netwerkisolator betekent bovendien dat deze weinig warmte afgeeft, wat een onbetwistbaar voordeel is in toepassingen waar kastruimte beperkt en duur is. De eersteklas elektrische componenten garanderen een indrukwekkende duurzaamheid – een fundamentele karakteristiek van alle Pepperl+Fuchs producten en basisvereiste voor gelijk welke procesautomatiseringsinstallatie tegenwoordig.