Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Honeywell Experion PKS met ADM-integratie - Download!


Met deze download beschikt u over het volledige integratiepakket: Advanced Diagnostic Manager en integratiehulpmiddelen voor Experion® PKS. Het is nu makkelijker dan ooit om de physical layer van de veldbusinfrastructuur te beheren.

Experion® is het Process Knowledge System (PKS) van Honeywell, ontworpen om alle automatiseringsoplossingen van een procesinstallatie in één uniforme architectuur te verenigen. In combinatie met FieldConnex Advanced Diagnostics, vormt Experion een allesomvattend platform voor het beheer van de physical layer van een FOUNDATION Fieldbus H1-infrastructuur.

Deze bijkomende functionaliteit, inclusief de bijbehorende configuratietools, heeft de naam Honeywell Experion Advanced Physical Layer Diagnostics (APLD). Het biedt een arsenaal aan voordelen, van een snellere indienstname van veldbussegmenten tot een vroegtijdige foutdetectie om preventieve onderhoudsstrategieën te ondersteunen.


FieldConnex faciliteert technologie

Honeywell's Experion APLD is gebaseerd op de samenwerking van verschillende FieldConnex-componenten:

FieldConnex Advanced Diagnostic Modules (ADM) worden eenvoudig in de FieldConnex Power Hub ingeplugd. Ze houden toezicht op de physical layer van de veldbus en communiceren via de FieldConnex Diagnostic Gateway met de FieldConnex Diagnostic Server (FDS).

De FDS is een server-app, ontworpen om het Honeywell Experion-systeem toegang te geven tot gegevens van de ADM-modules. Deze informatie wordt weergegeven en beheerd via de FieldConnex Diagnostic Manager, die een integraal deel vormt van het Experion-systeem.


Een zorgeloze, geautomatiseerde configuratie


Om een probleemloze integratie van de ADM-signalen in het Experion APLD-systeem te garanderen, leest een speciaal softwaretool Experion-engineeringgegevens en genereert het automatisch ADM- en FDS-configuraties. Tags voor ADM-waarschuwingen en alarmsignalen worden op hun beurt teruggestuurd naar Experions configuratiedatabank. Zo ontwikkelt de physical layer van de veldbus zich als makkelijk bestuurbaar asset binnen het Experion-besturingssysteem.

Een FieldConnex Diagnostic ActiveX-component doet dienst als interface tussen Pepperl+Fuchs’ ADM-systeem en Experion. Dit laat toe ADM-gegevens te controleren, te bekijken en te analyseren om gebruikers diepgaand inzicht te verschaffen over de physical layer van de veldbus, rechtstreeks binnen de Experion-omgeving.


Versnelde indienstname van segmenten


Bij de indienstname van een veldbussegment, controleert de inbedrijfstellingswizard automatisch de physical layer, door de belangrijkste meetwaarden voor alle apparaten te checken. De automatische scanfunctionaliteit stelt Experion APLD in staat om tags en apparaatidentificaties te scannen en te documenteren. Segmentcommunicatie en -verificatie vereist dan ook slechts enkele muisklikken. Tijdrovende herhalingstaken worden geëlimineerd en de nodige tijd voor de indienstname van segmenten wordt beperkt - soms zelfs met 80%.


Een expertsysteem voor een snelle foutopsporing


Dankzij de FieldConnex Advanced Diagnostic Manager, beschikt Experion APLD nu over een allesomvattend expertsysteem. De physical layer van de veldbus wordt continu gecontroleerd en bewaakt door actuele meetwaarden te vergelijken met de ingestelde referentiewaarden. Zodra een potentieel kritieke situatie wordt gedetecteerd, zendt het systeem allereerst een waarschuwing uit. Het biedt eveneens bijkomende informatie betreffende het voorval op basis van vroegere ervaringen.

Dankzij de combinatie van meetwaarden, configuratiegegevens en op ervaring gebaseerde informatie, weet de onderhoudstechnicus al welk werk op locatie moet worden uitgevoerd voordat hij ter plaatse is. De vereiste tijd voor probleemverhelping wordt zo tot een absoluut minimum beperkt. Bedrijfsstilstanden worden min of meer voorkomen.


Het ADM Integration Package voor Honeywell omvat alle software die u nodig heeft:

  • FieldConnex Diagnostic Server
  • Diagnostic Manager als ActiveX-verdeling
  • Gedetailleerde diagnoseweergave en bijkomende softwareprogramma's 
  • ADM Project Builder – Honeywell.

Project Builder, de projectmanagementsoftware, installeert automatisch de nodige software voor de FieldConnex Advanced Diagnostic Manager. Nadat de configuratie van het DCS voltooid is, leest de Project Builder alle configuratie- en segmenttags en levert hij configuratiegegevens voor Advanced Diagnostics. In enkele muisklikken is de set-up afgewerkt.