Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Advanced Diagnostics installeren

DCS-integratie vereenvoudigd

Advanced Diagnostics biedt keuzes voor een overkoepelende systeemintegratie via:

 • FF H1-knooppunten
 • Ethernet met OPC-interface
 • Spanningsloos contact

FF H1-knooppuntintegratie

Dit feature laat toe tot 16 Advanced Diagnostic Modules te integreren als één FOUNDATION Fieldbus H1-knooppunt. Toegang tot alle gegevens en functionaliteiten van de Diagnostic Manager geschiedt via het FF H1-knooppunt, inclusief:

 • Inbedrijfstellingswizard
 • Diagnoseschermen
 • Expertsysteem voor foutopsporing en -verhelping
 • Historiek met mogelijkheid om spreadsheets te exporteren
 • Rapporten
 • Oscilloscoop

Updates van de FOUNDATION Fieldbus H1-protocoldefinities en van de EDDL-norm maakten deze toevoeging aan Advanced Diagnostics mogelijk.


Ethernetinterface

Advanced Diagnostics met ethernetinterface
Advanced Diagnostics met ethernetinterface

Ons oorspronkelijk concept voor een naadloze en handige gegevensintegratie gebruikt ethernet- en OPC-interfaces. Een naadloze integratie in het Plant Asset Management (PAM) is mogelijk met de meeste DCS. Dit geeft een overzicht van elk segment als deel van de bedrijfsinfrastructuur in plaats van een bewakingsinstrument en bijbehorend kanaal.

Informatie wordt “per segment” en apparaat geleverd. De veldbussegmenten en installatie zijn getagd en snel identificeerbaar met hun tags als beheerbare assets.  Inbedrijfstellingswizards lezen de set-upinstellingen van het DCS en PAM, en voegen segment- en apparaatinformatie toe aan het respectievelijke infrastructuuroverzicht van het PAM-systeem. Het veldbussegment wordt op die manier een beheerbaar asset.

De set-up is eenvoudig en zelfconfigurerend, wat de behoefte aan engineering beperkt. De FieldConnex® Advanced Diagnostic Gateway vergaart informatie van de ADM’s en zet deze om naar ethernet. De Diagnostic Manager identificeert automatisch alle ADM’s en programmeert zichzelf. Functionaliteiten dragen hiertoe bij d.m.v.:

 • Het uitlezen van data en tags van het DCS
 • Het configureren van ADM’s op basis van DCS-data
 • Het schrijven van segmentdata in het DCS
 • Het integreren van de visuele interface in het DCS-besturingssysteem

Deze activiteiten worden ondersteund door wizards die het proces aan de hand van stapsgewijze instructies begeleiden.


DTM of EDDL naar keuze

FieldConnex® Advanced Diagnostics ondersteunt beide technologieën. Verbeteringen in EDDL-technologie maakten een implementatie van de gesofistikeerde architectuur van de ADM’s via EDDL mogelijk. Hierdoor kunnen wij u een integratie in vrijwel elk DCS aanbieden. Uw Pepperl+Fuchs-vertegenwoordiger helpt u graag bepalen welke methode best is voor uw toepassing.


De basis - een spanningsloos contact

Het minimum aan informatie dat de ADM levert, is een spanningsloos contact. De ADM bedient het contact, dat zich in de FieldConnex Power Hub bevindt. Deze vorm zou samen met de Advanced Diagnostic Module met relaisuitgang (HD2-DM-A.RO) moeten worden gekozen.


De physical layer van Advanced Diagnostics-systeemintegratie


De gateway verzamelt informatie van alarmcontacten en de Diagnostic Bus met maximaal 62 ADM's