Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

FieldConnex®-bliksembeveiligers zijn beschikbaar voor procesinstallaties met een hoog risico op blikseminslagen of stroompieken. De veldbus en alle instrumenten kunnen met behulp van bliksembeveiligers worden beschermd:

  • Voor DIN-railmontage in besturingskasten in de controlekamer of junction boxes in het veld
  • Snap-on aansluitingen op trunks of spurs in de veldbus junction box of besturingskast in de controlekamer
  • IP67-behuizing voor veldinstallatie

Ingebouwde diagnostiekfunctie - zero onderhoud

Segment Protector met bliksembeveiligers. De ingebouwde diagnostiekfunctie geeft aan de controlekamer door wanneer het einde van de gebruiksduur is bereikt, zodat routine onderhoudscontroles overbodig zijn.
Segment Protector met bliksembeveiligers. De ingebouwde diagnostiekfunctie geeft aan de controlekamer door wanneer het einde van de gebruiksduur is bereikt, zodat routine onderhoudscontroles overbodig zijn.

Afhankelijk van de intensiteit en frequentie van blikseminslagen kunnen bliksembeveiligers hun functionaliteit na één of honderden stroompieken verliezen. De validiteit van bliksembeveiligers moet daarom zeker na elke blikseminslag en minstens één keer per jaar worden bevestigd. Deze validering is vaak een manueel en arbeidsintensief proces. Door FieldConnex®-bliksembeveiligers te gebruiken, kunt u deze taak vermijden.

FieldConnex®-bliksembeveiligers zijn verkrijgbaar met ingebouwde diagnostiekfunctie. Zij geven het einde van hun gebruiksduur aan via Advanced Diagnostics. Een boodschap in de controlekamer geeft aan welke spur is aangetast. De LED van de bliksembeveiliger geeft ter plaatse aan welke module moet worden vervangen.

Veldbussen die zijn uitgevoerd met de Advanced Diagnostic Module en over Segment Protectors met ingebouwde diagnostiekfunctie beschikken, vereisen geen bijkomende engineering bij implementatie.


Eenvoudige installatie, zelfs achteraf

Met dit type bliksembeveiliger vermijdt u een bijkomend bedradingsniveau. De bliksembeveiligers kunnen achteraf worden geïnstalleerd in de meeste veldbusinstallaties met FieldConnex® Segment Protectors, zoals Type R2-SP*).


Ondersteuning voor alle soorten installaties

Opties laten alle installatie- en onderhoudsregels toe. Versies verbieden of maken uitwisseling onder spanning mogelijk. Het scherm kan rechtstreeks worden geaard of via gasontladingsbuizen, die alle standaard beschermingstechnieken ondersteunen:

  • Eenpuntsaarding
  • Meerpuntsaarding
  • Capacitieve aarding