Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Veldbus Vereenvoudigd – Focus op gebruikers

De physical layer van de veldbus van FOUNDATION Fieldbus H1 en PROFIBUS PA wordt dankzij de Advanced Diagnostic Module (ADM) een handelbare extra meerwaarde. De ADM automatiseert de ingebruikstelling en documentatie, bewaakt het veldbussegment online en identificeert fouten in real-time.

Een ingebouwd expertsysteem leert en interpreteert de elektrische waarden en het gedrag van elk segment. De systeemoperators ontvangen duidelijke, makkelijk verstaanbare waarschuwingen. Het systeem wordt ondersteund door het eenvoudige gebruikersdisplay:

  • Inbedrijfstellingswizard
  • Diagnoseweergave
  • Segmentoverzichten met NAMUR-kleurindicatie conform NE 107
  • Export van gegevens mogelijk voor analyse van langetermijntrends

Dankzij de ADM is een veldbus nu veel makkelijker te managen. Informatie is in alle veiligheid beschikbaar vanuit de controlekamer. Onnodig werk op locatie wordt vermeden, wat bijdraagt tot de veiligheid van het personeel in de fabriek.


Installatiediagnose binnen handbereik – de FDH-1

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1
Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

De Fieldbus Diagnostic Handheld (FDH-1) is de enige draagbare oplossing met een ingebouwd expertsysteem. Zowel beginners als ervaren gebruikers doen hun voordeel met de FDH-1, die de mogelijkheid biedt de kwaliteit van de physical layer van de veldbus te controleren en bewaken. Gebruikers kunnen:

  • de kwaliteit van een installatie controleren met een eenvoudige druk op een knop,
  • bestaande kabels testen op hun geschiktheid voor veldbustoepassingen,
  • boodschappen van het expertsysteem verwerken met advies over de kwaliteit of mogelijke oplossingen voor fouten in de installatie.

Maximale beschikbaarheid: de Diagnostics-module detecteert en isoleert typische fouten

Maximale beschikbaarheid en een minimum aan typische foutscenario's zijn de voornaamste vereisten in een fabriek. Onze wetenschappers en ingenieurs bestuderen al sinds 2001 veldbusinstallaties, wat hun in staat heeft gesteld veldbuscomponenten en -accessoires te ontwerpen die dergelijke fouten weten te detecteren en isoleren. Componenten met diagnostische functionaliteit die in het veld worden geïnstalleerd, zullen deze fouten weten te identificeren, zullen alarm slaan en zullen, waar mogelijk, de fout isoleren.


Geniet van meer nuttige functies

Toezicht op de controle- of schakelkast vereist bijkomende in- en uitgangen. Deze zijn nu beschikbaar met diagnostische gateways – de centrale component om Advanced Diagnostics te doen functioneren in het DCS. De status van verwarmings- of koelinstallaties, de staat van ventilatoren en informatie over onbevoegde toegang bereiken de controlekamer in de vorm van alarmsignalen.

Accessoires houden toezicht op en signaleren insijpelend vocht in verdeelkasten of instrumentbehuizingen. Overspanningsbeveiligers signaleren wanneer ze aan vervanging toe zijn. Controles en herhaalde controles in het veld zijn niet langer nodig.


Eenvoudige besturing en integratie in gelijk welk DCS

Dankzij de vele integratie-opties via Ethernet, FF-H1 of PROFIBUS DP kan de gebruiker opteren om alle boodschappen en alarmsignalen in het DCS te integreren. De veldbus wordt een eenvoudig te bewaken, stabiele en betrouwbare aanwinst voor de procesautomatiseringssystemen van vandaag.

Van beslissingen tot planning, installatie en indienstname tot gebruik en onderhoud: Ontdek hoe je het beste uit je veldbusinfrastructuur kan halen…

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

Haal het hoogste rendement uit uw veldbusinstallatie met de nieuwe Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1