Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

WirelessHART-netwerken voor procesautomatisering

Draadloze communicatie wint gestaag terrein in automatiseringstoepassingen. Bij procesautomatisering is het niet de hoeveelheid data die problemen stelt, maar de te overbruggen afstanden. Wanneer de installatiearchitectuur geen conventionele bedrading (meer) toelaat, is het persoonlijk optekenen van de meetwaarden vaak het enige tijdrovende en dure alternatief.

WirelessHART vertegenwoordigt een kosteneffectieve oplossing. Meetwaarden worden op regelmatige basis ter beschikking gesteld, wat leidt tot een verbeterde kwaliteit en zuinigere werking van procesinstallaties.

In een netwerk op basis van WirelessHART werkt elk deelnemend apparaat tegelijkertijd als signaalbron en signaalversterker. Dankzij de gespreide verzending van de individuele signalen over het volledige netwerk behoort een uitgestrekte werkstructuur tot de mogelijkheden.

Over de WirelessHART-Adapter

Pepperl+Fuchs biedt een adapter die sensoren verbindt met een besturing- of assetmanagementsysteem met een draadloos netwerk. Dit WirelessHART-product vereenvoudigt de installatie van veldapparatuur afkomstig van verschillende fabrikanten zonder nood aan aanvullende bedrading of onkosten.

De WirelessHART-adapter kan rechtstreeks of met behulp van een korte kabel worden aangesloten op gelijk welk standaard HART- of 4>20 mA-veldtoestel. Het leest de data van het veldtoestel via HART-protocol of zet het 4>20 mA-signaal om in een digitale waarde vooraleer het naar het WirelessHART-netwerk door te sturen. Deze zeer flexibele oplossing verandert gelijk welk veldtoestel in een WirelessHART-veldtoestel.


BULLET WirelessHART-adaptor

De BULLET is de enige WirelessHART-adaptor op de markt met een explosieveilige Ex d-behuizing. Sluit de BULLET eenvoudig op je veldtoestel aan en zorg voor een efficiënte, draadloze signaaloverdracht.