Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

R2000 2D-LiDAR-sensoren voor de sturing van Automatisch Geleide Voertuigen

Maximale efficiëntie met minimale inspanningen in logistieke centra

Toepassing

Elke dag wordt een groot aantal verpakkingen verstuurd en ontvangen door logistieke centra—en het aantal verpakkingen blijft gestaag groeien. In conventionele magazijnen moet het personeel elk artikel manueel van het rek nemen en in een kar of wagentje laden. De werknemers duwen of trekken de volle kar vervolgens naar een lospunt. Het wagentje kan pas voor het picken van de volgende bestelling worden gebruikt als het eerst volledig werd leeggemaakt. Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s) verlichten niet enkel de werklast voor werknemers, maar versnellen ook de logistieke processen en verhogen de efficiëntie.


Doel

Het duwen en trekken van karretjes is zwaar werk voor werknemers en de vereiste kracht varieert naargelang het gewicht van de last. Dit beperkt de hoeveelheid die in de karretjes kan worden geladen en betekent dat bestellingen vaak niet kunnen worden gecombineerd. Als werknemers lange afstanden in het magazijn moeten afleggen, leidt dit tot tijdrovende losprocessen. Het doel is om werknemers fysiek te ontlasten en een oplossing te vinden die de cumulatie van bestellingen toelaat. Door routes te optimaliseren kunnen de productiviteit van werknemers en de efficiëntie van het volledige proces worden verbeterd.


Oplossing

Effidence vertrouwt op onze R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren voor de nauwkeurige sturing van hun AGV’s.
Effidence vertrouwt op onze R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren voor de nauwkeurige sturing van hun AGV’s.

Om deze doelstellingen te realiseren, gebruiken logistieke bedrijven AGV-systemen om hun personeel te ondersteunen. Het Franse bedrijf Effidence vervaardigt een orderpickers steun en toeverlaat die de R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren gebruikt voor nauwkeurige navigatie. De optische sensor monitort de omgeving van het AGV360° rondom en levert de meetresultaten aan de voertuigbestuurder. De benen van de begeleidende werknemer kunnen uit de hoge-resolutiedata worden gefilterd en als referentiepunt worden gebruikt om hun bewegingsrichting te identificeren en hen van nabij te volgen. Het indrukwekkende rondzicht van de R2000 2D-LiDAR-sensor zorgt samen met zijn stabiel scanoppervlak en meetbereik tot 30 m voor een uiterst nauwkeurige navigatie. Zodra het wagentje is volgeladen, rijdt het automatisch naar het lospunt. Tegelijkertijd vertrekt er automatisch een tweede wagentje dat het eerste vervangt om te helpen bij het picken van de volgende bestelling. Werknemers kunnen zo beide handen vrijhouden, en hun tijd en krachten sparen.


Voordelen

Pepperl+Fuchs' R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren
Pepperl+Fuchs' R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren

Dankzij zijn 360° rondzicht en innovatieve Pulse Ranging Technology voor betrouwbare en duidelijke meetresultaten detecteert de compacte R2000 LiDAR-sensor zijn omgeving met hoge precisie. Een 50 Hz-scanfrequentie en marktleidende hoekresolutie van 0,014° maken een uiterst nauwkeurige navigatie mogelijk. AGV’s verhogen de efficiëntie van het orderpickingsproces en bieden de mogelijkheid om bestellingen te combineren.


De R2000-serie 2D-LiDAR-sensoren in een oogopslag

  • Maximale efficiëntie en minimale inspanningen voor magazijnpersoneel dankzij Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s)
  • 360° rondzicht
  • Geschikt voor hogesnelheidstoepassingen dankzij indrukwekkende scansnelheid van 50 Hz
  • Marktleidende hoekresolutie van 0,014° garandeert uiterst nauwkeurige navigatie en positionering
  • Infraroodlaserversie biedt meetbereik tot 30 m

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
Sensoren en Oplossingen voor AGV’s

Automatisch geleide voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld van material handling. Ontdek onze sensoren en oplossingen voor goederenafhandeling, navigatie en begeleiding, en omgevingsdetectie.

De R2000 biedt betrouwbare en uiterst nauwkeurige meetresultaten, met een aaneensluitend 360° zicht rondom...

De afstandssensoren met geavanceerde technologieën bieden de hoogste mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid...