Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

2 Prestatieniveau / SISTEMA-bibliotheken


De veiligheidsclassificatie "PL" specifieert de capaciteit van veiligheidselementen van een veiligheidsapparaat om onder voorspelbare omstandigheden een veiligheidsfunctie uit te kunnen voeren.

Om aan de vereisten van EN ISO 13849 te voldoen, moeten mechanische en fabrieksingenieurs het actuele Performance Level (PL) bepalen van alle veiligheidsfuncties en onderdelen die in de fabriek worden gebruikt. SISTEMA kan hen hierbij van dienst zijn. 

SISTEMA is een softwaretool dat de parameters van alle in een toepassing of systeem gebruikte componenten berekent. Om je te helpen aan veiligheidsnormen te voldoen, biedt Pepperl+Fuchs SISTEMA-bibliotheken voor al haar standaardproducten. Het gebruik van deze bibliotheken maakt het verzamelen van veiligheidsparameters veel makkelijker en vereenvoudigt de berekening van het Performance Level.


De “Functional Safety Hub” van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL-/ PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is uw startpunt voor al uw veiligheidsfuncties.