Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

HF RFID-Systeem Biedt Op Maat Gemaakte Identificatieoplossing voor Transportbots

Robuuste en Compacte HF RFID-Technologie voor Zware Industriële Omgevingsomstandigheden

De Toepassing

Het transport van goederen in logistieke centra en in de intralogistiek van productiebedrijven wordt steeds meer geautomatiseerd dankzij het gebruik van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) en autonome mobiele robots (AMR’s). Deze voertuigen worden ook soms „bots” genoemd. Ze detecteren de lastdragers, de goederen of het gereedschap dat moet worden verplaatst met behulp van automatische identificatietechnologie. Vaak gaat het hier om RFID-systemen. Deze technologie biedt een scala aan verschillende componenten en overdrachtsfrequenties. Geautomatiseerd transport vindt dikwijls plaats onder zware industriële omgevingsomstandigheden, wat inhoudt dat de transporttechniek en haar componenten opgewassen moeten zijn tegen thermische en mechanische belasting.


Het Doel

Elk detail van het RFID-systeem moet zijn afgestemd op de beoogde toepassing. Het detectiebereik van de lees-/schrijfkoppen mag niet te groot of te klein zijn. De signaaloverdracht moet met optimale betrouwbaarheid worden gegarandeerd, onafhankelijk van de omgevingsmaterialen. De mechanische integratie van de tags en apparaten moet zo gebruiksvriendelijk en compact mogelijk verlopen omdat er meestal weinig installatieruimte beschikbaar is in of op de bots. De sensoren moeten zowel bestand zijn tegen thermische als mechanische belasting, en mogen niet worden beïnvloed door EMC-storingen. 


De Oplossing

IQH1-F61-V1-lees-/schrijfkop
IQH1-F61-V1-lees-/schrijfkop

RFID in het hogefrequentiebereik (HF) biedt een doeltreffende oplossing voor ladingsdetectie, vooral voor kleinere bots. Een lees-/schrijfkop van de F61-serie wordt bovenaan het voertuig bevestigd. Hij detecteert op betrouwbare wijze de tag die zich onderaan de lastdrager bevindt. De sensor heeft een precies afgestemd scanbereik van maximaal 55 mm. Dit betekent dat enkel de RFID-tag van de naderende lastdrager wordt gedetecteerd, waardoor het risico op een verkeerde toekenning wordt geminimaliseerd. De sensor wordt zorgvuldig afgestemd op de vereisten van de specifieke toepassing.


Technische Kenmerken

 • Lees-/schrijfafstand: 0 > 55 mm
 • Werkfrequentie: 13,56 MHz
 • In overeenstemming met ISO 15693
 • Compacte behuizing (80 × 28 × 12 mm)
 • Robuust design
 • Temperatuurbereik: –25 °C tot +70 °C
 • Beschermingsgraad: IP67
 • Kan op metalen ondergrond worden gemonteerd

De Voordelen

De IQH1-F61-V1-lees-/schrijfkop is bijzonder robuust en zeer compact. Hij kan grote hoeveelheden gegevens overdragen, en dat aan hoge voertuigsnelheden. In tegenstelling tot optische codelezers, wordt RFID-technologie niet beïnvloed door vuil of schade. Dankzij het uitgebreide temperatuurbereik kan de sensor zowel in koelmagazijnen als warme omgevingen worden ingezet.


De Oplossing in Vogelvlucht

 • RFID-systeem voor een doelgerichte en betrouwbare detectie, en dat zelfs onder uitdagende omgevingsomstandigheden
 • Robuuste componenten bestand tegen thermische en mechanische belasting
 • Signaaloverdracht vereist geen directe gezichtslijn en wordt daardoor niet beïnvloed door vuil of oppervlakteschade
 • Compact ontwerp voor montage in toepassingen met beperkte installatieruimte

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Sensoren en Oplossingen voor AGV’s

Automatisch geleide voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld van material handling. Ontdek onze sensoren en oplossingen voor goederenafhandeling, navigatie en begeleiding, en omgevingsdetectie.

Bezoek de RFID-Hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…