Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Betrouwbare Ladingdetectie bij Goederenoverdracht

LiDAR-Sensor met Vier Scan-Lagen Levert Accurate 3D-Gegevens voor Automatisch Geleide Voertuigen

De Toepassing

Steeds vaker wordt beroep gedaan op automatisch geleide voertuigen (AGV’s, AMR’s) voor de uitvoering van transporttaken) in fabrieken en magazijnen. Naast de navigatie bij het rijden, moeten ook laad- en losprocessen op overdrachtstations automatisch verlopen. De positie van de lading moet nauwkeurig worden bepaald om een correcte overdracht naar een beschikbare plaats op de grond te garanderen. 


Het Doel

Het voertuig of apparaat dat de lading draagt (bijv. de vorkarmen van een vorkheftruck) moeten correct worden gepositioneerd vooraleer de lading op te heffen. Tijdens het laadproces moet worden verzekerd dat de lading niet kan verschuiven. Bij het verplaatsen van pallets, moet de exacte positie van de palletopeningen ten opzichte van het voertuig worden bepaald. Er moet worden gegarandeerd dat de vorkarmen netjes in de openingen worden geschoven, en niet tegen een klos stoten en de pallet verschuiven.


De Oplossing

R2300-serie 3D-LiDAR-sensor
R2300-serie 3D-LiDAR-sensor

Een 3D-LiDAR-sensor van de R2300-serie wordt aan de hefmast bevestigd zodat zijn optiek nauwkeurig met de lading is uitgelijnd. Wanneer de AGV de lading nadert, en zodra de lading aan boord is, stuurt de sensor meetresultaten naar de voertuigbesturing in de vorm van een 3D-puntenwolk. Deze toont de omtrek van de lading en diens afstand van het voertuig met de vereiste nauwkeurigheid. De vier scan-lagen van de sensor zorgen voor een betrouwbaar, driedimensionaal detectieresultaat. De kleine lichtspot van de sensor en zijn zeer hoge hoekresolutie van 0,1 ° laten een nauwkeurige detectie van zelfs de kleinste structuren toe. Met behulp van de time-of-flight-methode (Pulse Ranging Technology, PRT), levert de R2300 betrouwbare meetresultaten die grotendeels onafhankelijk zijn van voorwerpkarakteristieken of omgevingsomstandigheden.


Technische Kenmerken

 • Meetbereik tot 10 m
 • Scanhoek tot 100 °
 • Herhalingsnauwkeurigheid 12 mm
 • Laser voor metingen = infrarood, laser als uitrichthulp = rood (beide laserklasse 1)
 • Hoekresolutie 0,1 °
 • Meetsnelheid tot 4.000 pixels per frame
 • Interface: Ethernet UDP 100 Mbit/s

De Voordelen


Registratie met de R2300 biedt een eenvoudige en kostenefficiënte oplossing voor de taak. De compacte sensor bevordert een flexibele systeemintegratie en resourcebesparende verwerking van meetresultaten dankzij een optimale 3D-weergave. Eens geactiveerd, kan het apparaat makkelijk met de laser worden uitgelijnd en in bedrijf gesteld zonder extra gereedschap. Het feit dat de sensor over geen bewegende elektronicaonderdelen beschikt, maakt hem bijzonder bestendig en garandeert dat zijn werking niet wordt beïnvloed door uitdagende omgevingsomstandigheden zoals trillingen of schokken. Hij kan meerdere apparaten met één scan-methode vervangen. Dit beperkt de kosten voor aankoop, bedrading en systeemintegratie aanzienlijk.


De Oplossing in Vogelvlucht

 • Nauwkeurige detectie van ladingomtrek en afstand van het voertuig
 • Vier scan-lagen creëren een 3D-puntenwolk met gedetailleerde weergave van zelfs de kleinste structuren
 • Compact ontwerp bevordert een flexibele integratie
 • Resourcebesparende verwerking van de meetresultaten
 • Eenvoudige oriëntering en inbedrijfstelling

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Meten in 3D of op hoge snelheid: De R2300-serie biedt de juiste LiDAR-sensor voor elke uitdaging. Meer informatie over de voordelen, de technologie en de toepassingsmogelijkheden...

Sensoren en Oplossingen voor AGV’s

Automatisch geleide voertuigen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld van material handling. Ontdek onze sensoren en oplossingen voor goederenafhandeling, navigatie en begeleiding, en omgevingsdetectie.