Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Meetprincipe

Het systeem is gebaseerd op de weerkaatsing van een elektromagnetische puls die op een sensorstaaf/-kabel wordt gericht en door het vulmateriaal wordt weerkaatst. De in de sensor ingebouwde elektronica bepaalt het vulniveau op basis van de looptijd van de puls en geeft het niveau weer op de display.

De elektromagnetische puls wordt uitgezonden, weerkaatst op het vulmateriaal en ontvangen. De looptijd van de echo is proportioneel met de afstand van het productoppervlak. De meetprocedure en de nauwkeurigheid van de meting zijn onafhankelijk van druk, temperatuur, damp, stof, schuim, viscositeit, geleidbaarheid en pH-waarde.


Werkwijze

Deze continue niveaumetingsmethode voor vloeistoffen en bulkgoederen is gebaseerd op de looptijd van microgolven die via een staaf of kabel naar het productoppervlak worden gestuurd en volgens het principe van tijd-domein reflectometrie (TDR) worden gemeten.

Een hoogfrequente puls wordt langs deze enkele geleider, de sensorstaaf, gestuurd en door het productoppervlak weerkaatst. De interface-elektronica bepaalt het niveau van het materiaal op basis van de looptijd van de puls. Het meetprincipe is grotendeels onafhankelijk van procesinvloeden zoals druk, temperatuur of bewegende oppervlakken.


De “Functional Safety Hub” van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL-/PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is je vertrekpunt voor gelijk welke veiligheidsfunctie.