Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Beveiligde, realtime communicatie over alle niveaus

Pepperl+Fuchs biedt een groot aantal industriële ethernetcomponenten die op veilige en betrouwbare wijze in je bedrijf en netwerkinfrastructuur kunnen worden geïntegreerd. Ze verzekeren een snelle en transparante overdracht van data in veeleisende industriële toepassingen—en vormen een fundamentele pijler van cloud computing en Industrie 4.0.

In het tijdperk van de digitalisering van productieprocessen en genetwerkte bedrijven speelt realtime dataoverdracht een belangrijke rol in de implementatie van Industrie 4.0. Industrieel ethernet creëert een stabiele netwerkinfrastructuur op alle bedrijfs- en productieniveaus. 

Dankzij andere technologische ontwikkelingen, zoals Fast Ethernet, schakeltechnologie of full-duplex communicatie, zijn industriële ethernetprotocollen vandaag de dag één van de belangrijkste soorten communicatie in de automatiseringstechnologie. De realtime communicatie die via Fast Ethernet wordt gerealiseerd, wint aan belang, vooral op de besturings- en sensor-/actuatorniveaus. Protocollen zoals PROFINET, EtherNet/IP en EtherCAT realiseren buscycli van 100 microseconden, wat betekent dat zij voldoen aan strenge, realtime vereisten. 

De consistente implementatie van cloud-gestuurde toepassingen vereist een betrouwbare, ononderbroken en transparante gegevensstroom vanaf de fabrieksvloer en besturingsniveaus tot in de cloud. De productportfolio van Pepperl+Fuchs en Pepperl+Fuchs Comtrol biedt een allesomvattende oplossing voor de overdracht van seriële, RFID- en IO-Link-sensorgegevens.
Industriële ethernetschakelaars, seriële gateways en IO-Link-masters met OPC UA-interface van Pepperl+Fuchs Comtrol overbruggen de kloof tussen het laagste sensor-/actuatorniveau en overkoepelende cloudsystemen. Hierdoor is het mogelijk het volledige potentieel uit toekomstgerichte IoT-toepassingen te halen. De uitgebreide IO-Link-portfolio biedt nog meer ondersteuning door industriële netwerkcommunicatie efficiënter en flexibeler te maken, wat de ontwikkeling van je digitale bedrijfsprocessen enkel maar ten goede kan komen.Vijf ethernetprotocollen in een oogopslag


PROFINET is dankzij zijn realtime communicatievermogen en eenvoudige integratie in veldbussystemen de voornaamste dataoverdrachtstandaard voor grootschalige installatie- en machineproducenten geworden. Het is een open industriële ethernetstandaard van de PROFIBUS Gebruikersorganisatie (PNO) en bouwt voort op PROFIBUS DP-technologie voor een snelle dataoverdracht via ethernetnetwerken in combinatie met industriële IT-functies.

Pepperl+Fuchs biedt een variëteit aan PROFINET-toestellen voor machine- en fabrieksengineering, aandrijvings- en besturingstechnologieën en procesautomatisering—van optische dataoverdrachtsensoren en positioneringssystemen tot absolute, roterende encoders en veldbusmodules.EtherNet/IP is een open standaard voor industriële netwerken van de Open DeviceNet Vendor Association (ODVA). Hij wordt gebruikt om cyclische I/O-data en acyclische parametergegevens te verzenden. EtherNet/IP heeft zich vooral op de Amerikaanse markt ingeburgerd en is een veelgebruikte communicatiestandaard voor de implementatie van Rockwell-besturingspanelen. Naast de communicatie en overdracht van proces- en parameterinformatie ondersteunt EtherNet/IP ook IT-functies, zoals webservers en e-mailclients.

Pepperl+Fuchs biedt een breed spectrum aan EtherNet/IP-toestellen met een waaier van functionaliteiten om je systemen en processen te automatiseren—zoals optische dataoverdrachtsensoren, afstandssensoren, positioneringssystemen, positiecodeersystemen, roterende encoders, Ethernet IO-modules en AS-i-gateways.Dankzij zijn indrukwekkende dataoverdrachtsnelheid is EtherCAT bijzonder geschikt voor tijdsgebonden motion control-toepassingen, zoals die in verpakkingsmachines, robotica en CNC-machines. De door Beckhoff en de EtherCAT Technology Group (ETG) ontwikkelde technologie is gebaseerd op het master-slave-principe in dataoverdracht en data-analyse. EtherCAT maakt naast de cyclische overdracht van ingangs- en uitgangsgegevens ook de acyclische overdracht van parameters, identificatiegegevens en diagnostische informatie mogelijk, alsook kloksynchronisatie.

Pepperl+Fuchs biedt een assortiment van EtherCAT-compatibele apparaten, van AS-i-gateways en veldbusmodules tot veldtoestellen, zoals absolute, roterende encoders en optische dataoverdrachtsensoren.MODBUS TCP is gebaseerd op open standaarden in industriële communicatie en luidde zo de komst van het industrieel ethernet in de automatisering in. Door ethernetnetwerken te combineren met universele netwerkstandaarden, bevorderen TCP/IP en de openbare, niet door eigendomsrechten gebonden weergave van data via MODBUS een volledig open systeem voor de uitwisseling van procesgegevens. Dit biedt een aantal voordelen, zoals de eenvoudige implementatie op alle toestellen die TCP/IP ondersteunen, en zorgt voor een snelle en doeltreffende communicatie op het industrieel netwerk.

LS682 optische dataoverdrachtsensoren, alsook AS-i-gateways en besturingsinterfaces van Pepperl+Fuchs kunnen via MODBUS TCP en EtherNet/IP communiceren.Ethernet POWERLINK is een openbaar, puur op software gebaseerd communicatiesysteem dat met alle standaard ethernetfeatures overeenstemt. De open-bron versie is gratis, vereist geen licentie en laat je kiezen welke netwerktopologie je wenst te gebruiken. POWERLINK is vooral bestemd voor “moeilijke” realtime-toepassingen, waarin de signaalpropagatietijden binnen een nauwkeurig vastgelegde tijdspanne moeten vallen om foutmeldingen te vermijden. Dat is de reden waarom POWERLINK bijzonder geschikt is voor motion control-toepassingen, robotica en realtime IO-weergave.

Voor deze toepassingen biedt Pepperl+Fuchs een scala aan absolute, roterende encoders en optische dataoverdrachtsensoren.


Gratis Download: Whitepaper over Verbindingsgeoriënteerde TCP-Communicatieprotocollen (Engelstalig PDF)

Dit gratis whitepaper vergelijkt de verschillende verbindingsgeoriënteerde TCP-communicatieprotocollen (AMQP, OPC UA, MQTT, REST API) die zich overal hebben ingeburgerd en nu als sleuteltechnologieën voor het IIoT en Industrie 4.0 worden beschouwd. Download uw gratis exemplaar!