Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

IO-Link baant de weg voor digitale netwerken


IO-Link zorgt voor een naadloze communicatie en digitale dataoverdracht van besturingsniveau tot op sensorniveau. IO-Link ontsluit het volledig vermogen van intelligente apparaten, wat op zijn beurt de weg baant voor Industrie 4.0 in automatiseringstechnologie. De internationaal gestandaardiseerde interface biedt in elke fase waar voor zijn geld, van design tot installatie, tot en met werking en onderhoud, door op duurzame wijze kosten te beperken en efficiëntie te verhogen.

Gestandaardiseerde IO Device Description-bestanden (IODD’s) en parametrering via softwareprogramma’s garanderen een handige configuratie en integratie van IO‑Link-sensoren en actuators. Een intelligent en transparant parameterbeheer verhoogt de flexibiliteit binnen de toepassing en beperkt stilstand tot een minimum. Parameters kunnen snel en eenvoudig worden aangepast, zelfs tijdens ingewikkelde productieaanpassingen en batchwisselingen. Dankzij de transparantie tot op sensorniveau hebben gebruikers toegang tot een uitgebreid aanbod aan parameteropties en diagnostische functies, wat hen in staat stelt preventief onderhoud uit te voeren.

Pepperl+Fuchs biedt u een end-to-end IO-Link-systeemoplossing, die zowel een ruim assortiment van IO-Link-sensoren als een IO-Link-master omvat. Deze combinatie bevordert de naadloze communicatie tussen de IO-Link-apparaten op de fabrieksvloer en overkoepelende systemen op besturings- en bedieningsniveau. Als communicatiestandaard beperkt IO-Link de hoeveelheid interfaces en zodoende ook het vereiste aantal besturingsingangen. Op lange termijn vermindert dit administratieve en planningskosten terwijl het de flexibiliteit verhoogt.

Bereid uw bedrijf voor op de toekomst, haal voordeel uit een transparante gegevensoverdracht tot op de fabrieksvloer en beperk kosten op alle niveaus. Gezien IO-Link onderworpen is aan een internationale norm (IEC 61131-9), is uw investering veiliggesteld voor de toekomst.IIoT-Starterkit

Verbind uw fabriekssensoren met de cloud en start uw digitale transformatie met de nieuwe IIoT-starterkits.

Gratis Download: Whitepaper over TCP-gebaseerde communicatieprotocollen (pdf)

Dit gratis whitepaper vergelijkt de verschillende TCPgebaseerde -communicatieprotocollen (AMQP, OPC UA, MQTT, REST API) die zich overal hebben ingeburgerd en als sleuteltechnologieën voor IIoT en Industrie 4.0 worden beschouwd. Download uw gratis exemplaar!

Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Kom meer te weten over de intelligente communicatietechnologie...