Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

IO-Link-masters met OPC UA-interface—veilige gegevensoverdracht van fabrieksvloer tot cloud

IO-Link-masters met OPC UA-interface
IO-Link-masters met OPC UA-interface

Naast de ICE1-masters voor toepassingen op PLC-basis, zijn twee andere modules beschikbaar voor gebruik in cloud- en hybridesystemen: de ICE2-serie (EtherNet/IP)en ICE3-serie (PROFINET) IO-Link-masters. Deze ondersteunen de voornaamste industrieprotocollen, inclusief EtherNet/IP, PROFINET en MODBUS TCP, en bieden een OPC UA-interface naast het realtime veldbusprotocol.

De open architectuur van OPC UA (Open Platform Communication Unified Architecture) maakt niet enkel een fabrikant-, platformonafhankelijke en interoperabele samenwerkingvan machines in productie-installaties mogelijk, maar ook communicatie tussen machines en computer- of cloud-systemen—zowel in gesloten netwerken als via internet.

Beide IO-Link-masters beschikken over een volledig op het internet gebaseerd configuratieconcept (web IODD operation) voor de instelling van alle moduleparameters en alle op het systeem aangesloten IO-Link-apparatuur. Dit betekent dat bijkomende software of een overkoepelende programmeerbare logische sturing (Programmable Logic Controller of PLC in het kort) niet langer vereist zijn. Bij het vervangen of uitbreiden van modules kunnen alle module-instellingen als afzonderlijk bestand worden opgeslagen en overgedragen naar een nieuw apparaat met behulp van de modulekloonfunctie. OPC UA zorgt voor een continue informatie-uitwisseling over alle niveaus, wat tot efficiëntere fabrieksprocessen leidt.


IO-Link-Masters—Ruim Inzetbaar en Toekomstbestendig

Tot acht IO-Link-apparaten kunnen met de IO-Link-master worden verbonden.
Tot acht IO-Link-apparaten kunnen met de IO-Link-master worden verbonden.

Als sensoren de taken van de toekomst moeten aankunnen, zullen ze meer moeten doen dan procesgegevens naar de machinebesturing doorzenden. Sensoren moeten in staat zijn met verschillende soorten ontvangers te communiceren en data van en naar overkoepelende informatiesystemen te ontvangen en verzenden. IO-Link-masters bevorderen betrouwbare, efficiënte communicatie tussen besturings- en sensor-/actuatorniveaus door een gatewayfunctie tussen ethernet en IO‑Link aan te nemen. Tot acht IO‑Link-toestellen kunnen rechtstreeks worden aangesloten—vier kanalen zijn beschikbaar voor sensoren, vier kanalen voor signaalgevers of actuators. De IO-Link-master van de ICE1*-serie maakt een geïntegreerde diagnostiek en parametrisering mogelijk van het besturingsniveau tot op het sensorniveau. Ze zijn geoptimaliseerd voor toepassingen op basis van PLC’s. De tijdspanne voor indienstname wordt ook aanzienlijk verkort, vooral in het geval van identieke productiefaciliteiten. Met zijn multiprotocolfunctionaliteit ondersteunt de ICE11 IO-Link-master PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, CC-Link en MODBUS TCP.

Dit betekent dat de IO-Link-master goed kan worden geïntegreerd in het eisenprofiel van innovatieve machine- en installatiefabrikanten—wat hen een fundamentele component maakt van Sensorik4.0®.


IIoT-Starterkit—Verbinding van Fabriekssensoren met de Cloud en het Begin van Uw Digitale Transformatie


Met de IIoT-starterkit en gebruikersvriendelijke IO-Link-masters van Pepperl+Fuchs worden de eenvoudige weergave en analyse van sensorgegevens een realiteit. Ontdek de voordelen van IO-Link en ervaar de probleemloze integratie van IO-Link-sensorgegevens in uw Industrie 4.0-toepassing.

De kit omvat o.a.:

  • Een IO-Link-master, (3) IO-Link-sensoren, een ethernetschakelaar, een power supply, RFID-tags en alle bijbehorende kabels om van start te gaan
  • Een snelstartgids voor de verbinding van de IO-Link-master en IO-Link-apparatuur
  • Aansluitingen voor verschillende platformen zoals AWS, PTC en AVEVA

Verbind uw softwaredashboard via OPC UA of MQTT voor een eenvoudige verwerking van real-time informatie en start de digitale transformatie van uw fabrieksinstallatie vandaag nog met de nieuwe IIoT-starterkit van Pepperl+Fuchs.


IIoT-Starterkit

Verbind uw fabriekssensoren met de cloud en start uw digitale transformatie met de nieuwe IIoT-starterkits.

Gratis Download: Whitepaper over TCP-gebaseerde communicatieprotocollen (pdf)

Dit gratis whitepaper vergelijkt de verschillende TCPgebaseerde -communicatieprotocollen (AMQP, OPC UA, MQTT, REST API) die zich overal hebben ingeburgerd en als sleuteltechnologieën voor IIoT en Industrie 4.0 worden beschouwd. Download uw gratis exemplaar!

IO-Link-Master met OPC UA-Interface

De ICE 2 en ICE3 IO-Link-masterseries beschikken over een OPC UA-interface en realtime veldbusprotocol, wat hen ideaal maakt voor cloudgestuurde toepassingen. Lees meer over mogelijke toepassingsscenario’s in onze blog.