Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

De combinatie van gestandaardiseerde IO Device Descriptions (IODD’s) en Pepperl+Fuchs’ softwaretools maakt het configureren, integreren en diagnosticeren van IO-Link-apparatuur veel eenvoudiger. Gebruikers kunnen zowel uitgebreide parameterinstellingen uitvoeren als de diagnostiekfunctionaliteit van het apparaat benutten. Deze transparantie tot op sensorniveau vormt de ideale fundering voor proactief onderhoud.


PACTware voor offline parametrering

IO-Link-apparaten zijn eenvoudig te configureren en besturen vanaf je bureau (geen bezoek aan de fabrieksvloer vereist) met behulp van de fabrikant- en veldbusoverschrijdende operatorsoftware “PACTware”. Naast de beschikbare IODD’s, zijn apparaatspecifieke DTM’s (Device Type Managers) verkrijgbaar voor verschillende IO-Link-sensoren van Pepperl+Fuchs. Deze vereenvoudigen sensorgebruik door middel van een grafische gebruikersinterface.


IO-Link-configuratietool voor online parametrering

De configuratie van het IO-Link-systeem verloopt in verschillende stappen. Eerst wordt de IO-Link-master geïntegreerd in het automatiseringssysteem en geconfigureerd. Daarna worden de apparaatparameters ingesteld met behulp van een IO-Link-configuratietool, dat de volledige systeemarchitectuur van besturingssysteem tot sensorniveau weergeeft.


Gratis Download: Whitepaper over TCP-gebaseerde communicatieprotocollen (pdf)

Dit gratis whitepaper vergelijkt de verschillende TCPgebaseerde -communicatieprotocollen (AMQP, OPC UA, MQTT, REST API) die zich overal hebben ingeburgerd en als sleuteltechnologieën voor IIoT en Industrie 4.0 worden beschouwd. Download uw gratis exemplaar!