Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Identificatiesystemen voor Extreem Hoge Temperaturen

Pepperl+Fuchs biedt robuuste, industriële identificatiesystemen voor een brede waaier van productieomgevingen en -processen. Ons identificatiesysteem voor extreem hoge temperaturen werd ontworpen voor temperaturen tot 500 °C.

In geautomatiseerde productieprocessen worden vandaag de dag identificatiesystemen op basis van barcodes of RFID-tags gebruikt. Tijdens bepaalde productiecycli worden hoge temperaturen geregistreerd, zoals bijv. bij droogprocessen, lijmverharding en verfprocedés.

Dergelijke productieprocessen stellen hoge eisen aan RFID-tags of barcodes. In bepaalde toepassingen, waarbij de tag herbruikbaar is, kan voorkeur worden gegeven aan een RFID-oplossing.

In andere situaties, moeten barcode-etiketten of RFID-tags bestand zijn tegen alternerende cycli met temperaturen tot enkele honderden graden Celsius. De elektronische componenten of batterijen in een RFID-tag zijn ten gevolge van sommige van deze extreme temperatuurschommelingen niet geschikt voor dit soort toepassingen.

Het OIT-identificatiesystemen voor extreem hoge temperaturen is een oplossing gebaseerd op onderdeelmarkering (Direct Part Marking), waarbij de tweedimensionale code een integraal deel van het product wordt. Voor de symbologie kan ofwel een industriestandaard en herkenbare data matrix-code worden gebruikt, ofwel een op maat gemaakte (en bijgevolg veilige) code. Door de ECC200 data matrix-standaard te implementeren, wordt de data redundant en, wat meer is, fouttolerant. Vuil of verf beïnvloeden de leesbaarheid niet gezien het contrast wordt geoptimaliseerd door het gebruik van een ingebouwde infraroodverlichting.


Kenmerken:

  • Hittebestendige codebladen voor temperaturen tot 500 °C
  • Ideaal voor verfwinkels, bakkerijen en andere toepassingen met hoge temperaturen
  • Verzekert consistente identificatie in het volledige productieproces
  • Eenvoudige aansluiting op alle standaard controllers
  • Identificeert tot 1 miljoen voorwerpen
  • Eenvoudige afstelling
  • Behuizing uit één stuk, geen bijkomende componenten


Identificatiesysteem voor hoge temperaturen met specifiek codeblad
Optische identificatie

Van 2D-codelezers en handhelds tot barcodescanners en klantspecifieke oplossingen—ontdek bij ons de ideale oplossing voor uw optische identificatietaak.