Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Toezicht op Verbrandingsgassen/Geuremissies en Terugwinning van Methaangas—Slibbehandeling

Controle verbrandingsgassen / geuremissies + Terugwinning methaangas - Slibbehandeling

Rioolslib in rioolwaterzuiveringsinstallaties
Rioolslib in rioolwaterzuiveringsinstallaties

Methaangas is een bijproduct van gewonnen rioolslib uit rioolwaterzuiveringsinstallaties. Methaangas is uiterst brandbaar, giftig indien ingeademd of ingeslikt en kan gevaarlijk zijn indien het niet correct wordt verwerkt. Methaangas is geurloos, terwijl andere gassen die met de behandeling van rioolslib gepaard gaan, zoals bijv. waterstofsulfide, zeer explosief zijn. Waterstofsulfide produceert een overweldigende geur.  Pepperl+Fuchs heeft een uitgebreid gamma intrinsiekveilige oplossingen voor explosieve gassen. 

 

 

  • Flexibiliteit
    Pepperl+Fuchs heeft verschillende technologie-oplossingen voor rioolwaterzuiveringsinstallaties, van P2P tot multiplexed HART- en veldbusoplossingen. Vandaag de dag kan je dankzij de FieldBarrier tot 12 PROFIBUS PA of FOUNDATION Fieldbus-H1 veldtoestellen of een Segment Protector in Div. 2-explosiegevaarlijke omgevingen rechtstreeks verbinden. Elke FieldBarrier heeft 4 IS-aansluitingen en kan met een maximum van 4 FieldBarriers in serie worden verbonden. De vier uitgangen van de FieldBarrier leveren 40 mA en laten de aansluiting van veel meer intrinsiekveilige veldtoestellen toe. De behoefte om werk aan de passieve bedrading van trunk- en veldbusdistributiemodules onder spanning uit te voeren is erg zeldzaam; deze kunnen worden geïnstalleerd met behulp van de explosiebestendige/drukvaste methode.
  • Minimale kosten - vrije keuze
    Interfaceproducten vormen een complete oplossing voor waterfiltratiesystemen die je instrumenten verbinden met een a controller. FieldConnex heeft de juiste verbinding voor jou. Spurkabels worden via Segment Protectors en FieldBarriers met de trunk verbonden. FieldConnex laat je toe een netwerktopologie te ontwerpen die volledig voldoet aan de eisen van je specifieke toepassing voor de bescherming van explosiegevaarlijke of veilige omgevingen. Ongeacht de configuratie is het High Power Trunk-concept een nieuwe aanpak voor het oplossen van explosiegevaarlijke en algemene veldbustoepassingen. De High Power Trunk beperkt de stroom op de trunkkabel van de veldbus niet; in tegendeel, de stroom op de spurverbinding naar het toestel is beperkt. De Advanced Diagnostic Module (ADM) bewaakt de algemene toestand van het segment en evalueert het communicatiesignaal van host naar veldtoestel. Dit minimaliseert de tijd voor indienstname en de langetermijncontrole. Deze topologie is compatibel met FOUNDATION Fieldbus en Profibus, wat je de flexibiliteit geeft om eender welke gepaste technologie te kiezen.

Rioolwaterzuiveringsinstallaties bewaken en besturen kilometers van gedistribueerde netwerkapparaten en processen. Vele onderdelen van de apparatuur zijn afkomstig van verschillende producenten. Als standaard zijn ze skid-mounted met verschillende technologieën. Je kan deze hardware nu vlot in je eigen systeem integreren met de beste technologische producten. Pepperl+Fuchs’ beveiligingsfuncties helpen de efficiënte werking van je installatie te garanderen en zorgen voor maximale beschikbaarheid en een lange gebruiksduur. Het is niet nodig om je aan onze installatietechnologie aan te passen; onze apparatuur past zich aan jouw bedrijfstopologie aan.


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren