Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

SAP en Pepperl+Fuchs versterken hun IoT-samenwerking in de procesindustrie

2018-07-04

IoT Cooperation between SAP and Pepperl+Fuchs
SAP en Pepperl+Fuchs zullen hun IoT-samenwerking in de procesindustrie versterken.

SAP en Pepperl+Fuchs zijn van plan hun IoT-samenwerking in de procesindustrie te versterken. Dit kondigden de twee bedrijven aan op de ACHEMA-beurs in Frankfurt. De samenwerking omvat de gecoördineerde ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen, alsook verkoop en implementatie. De samenwerking spitst zich toe op twee gebieden: Conditiemonitoring en proactief onderhoud voor productie-installaties, alsook IoT-oplossingen voor productlogistiek in continue processen.


Conditiemonitoring en proactief onderhoud voor productie-installaties

De samenwerking tussen de twee bedrijven richt zich vooral op het verlagen van onderhoudskostendoor stilstanden te vermijden en te beperken. Pepperl+Fuchs en haar dochteronderneming Neoception leveren componenten voor geharmoniseerde IoT-communicatie tussen veldapparatuur en het SAP Leonardo-innovatieplatform. Apps en analytische tools van veldapparatuurproducenten kunnen naadloos in het platform worden geïntegreerd. Hiermee optimaliseert SAP de interactie tussen de onderhoudsvereisten van de veldapparatuur enerzijds en de gebruiks- en onderhoudsprocessen van de producenten anderzijds.


IoT-oplossingen voor productlogistiek in continue processen


Dr. Gunther Kegel, CEO van Pepperl+Fuchs GmbH, en Nils Herzberg, Global Head Go-to-Market & Strategic Partnerships voor SAP Leonardo IoT, op de 2018 ACHEMA-beurs in Frankfurt (van links naar rechts).

Het doel is de efficiëntie van containerbeheer te verhogen om een vlotlopende toevoerstroom van producent tot eindconsument te garanderen. Wat Pepperl+Fuchs betreft, levert de onderneming autonome niveausensoren die draadloos in verbinding staan met het SAP cloud platform.

“Door samen te werken met Pepperl+Fuchs, kunnen we de integratie van IT en OT verder uitbouwen”, zegt Hala Zeine, President of Digital Supply Chain and Manufacturing bij SAP. “Dit stelt ons in staat de toegevoegde waarde aan te boren die moderne veldapparaten kunnen genereren—ook op ondernemingsniveau.” 

Dr. Gunther Kegel, CEO van Pepperl+Fuchs, voegt toe: “We willen exploitanten van procesinstallaties oplossingen aanbieden op basis van de NAMUR Open Architectuur. Om de prestaties van installaties te optimaliseren, wordt informatie geleverd die voordien al beschikbaar was in veldapparaten, maar tot nu toe gewoonlijk ongebruikt bleef.”

Over Pepperl+Fuchs

Met 6.000 werknemers wereldwijd is Pepperl+Fuchs één van de belangrijkste bedrijven voor industriële sensoren en explosiebeveiliging. Het hoofdkantoor in Mannheim is het centrum van deze technische expertise. Ingenieurs en deskundigen onderzoeken en ontwikkelen hier de allernieuwste technologieën en producten. Het familiebedrijf werd opgericht in 1945. Vandaag de dag heeft het 40 dochterondernemingen en is het vertegenwoordigd op 6 continenten. Dankzij deze mondiale aanwezigheid kan het bedrijf het beste van twee werelden combineren: de hoogste technische standaarden met doeltreffende, rendabele productiemogelijkheden. Pepperl+Fuchs heeft zich binnen de industrie ingeburgerd als partner voor internationaal actieve gebruikers van automatiseringstechnologie en biedt de meest uitgebreide portfolio van beproefde componenten voor de vereisten van fabrieks- en procesautomatisering.


Over SAP

Als marktleider in softwareoplossingen voor ondernemingen, helpt SAP (NYSE: SAP) bedrijven van alle groottes en industrieën beter functioneren. Van backoffice tot vergaderzaal, magazijn tot winkelpand, desktop tot mobiele apparatuur—SAP stelt mensen en organisaties in staat om efficiënter samen te werken en zakelijk inzicht doeltreffender te gebruiken om de concurrentie voor te blijven. Dankzij SAP’s toepassingen en diensten zijn meer dan 388.000 klanten uit de openbare en privésector in staat winstgevend te functioneren, zich continu aan te passen en op duurzame wijze te groeien.


e-news

Abonneer je op onze nieuwsbrief om updates en interessante informatie uit de automatiseringswereld te ontvangen.

Abonneer je

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! U vindt er tal van interessante succesverhalen, toepassingsrapporten, interviews en regionaal nieuws.

IIoT voor procesautomatisering

We hebben de handen in elkaar geslagen met onze partners om oplossingen te ontwikkelen die waardevolle gegevens van veldapparatuur beschikbaar stellen—in de controlekamer, cloud-gebaseerde systemen of zelfs op mobiele toestellen...