Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Behuizingsontwerpen


Onze capacitieve sensoren zijn beschikbaar in verschillende behuizingsontwerpen om aan de eisen van verschillende gebruiksdoeleinden en installatieomstandigheden te voldoen. De meest traditionele ontwerpen zijn cilindrisch of kubisch van vorm.


Cilindrische Sensoren


 

Het scan- of detectievlak van cilindrische sensoren bevindt zich aan de voorkant, in de lengterichting van de as. Deze sensoren zijn beschikbaar met diameters van 12 mm tot 30 mm, voorzien van een schroefdraad.

Voorbeeld van een typische toepassing: cilindrische sensoren worden in het algemeen ingezet wanneer een eenvoudige montage, zoals bijv. ééngatsmontage door een boorgat, vereist is. Cilindrische sensoren kunnen makkelijk worden geoffset in de lengterichting van de as, waardoor ze eenvoudig verstelbaar en aan de toepassing aanpasbaar zijn.


Kubische Sensoren


 

Typische, kubische, capacitieve sensoren van Pepperl+Fuchs staan bekend als VariKont-sensoren. Sensoren van dit type (behuizingsontwerp IC30 en IC40) beschikken over vooraf bepaalde montageopeningen in overeenstemming met Europese norm 60947. Deze opmaak is hetzelfde als voor mechanische grenswaardeschakelaars.

Voorbeeld van een typische toepassing: Wegens zijn uitgebreid scanbereik, robuustheid en talrijke installatie-opties wordt de VariKont vaak ingezet in pretparkattracties. Maar zelfs in industriële omgevingen wordt vaak beroep gedaan op de VariKont wanneer uitgestrekte scanafstanden moeten worden overbrugd. Een beweegbare sensorkop vereenvoudigt de montage van deze sensor aanzienlijk.


Flat Packs (FP)


 

“Flat packs” zijn vlakke, blokvormige sensoren met een grote voorkant (80 x 80 mm) die bijgevolg over een groot scanbereik beschikken. Ze bestaan uit twee delen. De montageplaat bevat de klemmendoos. Het bovenstuk bevat de aansluitpinnen en het sensorelement, alsook de elektronica, die in een luchtdicht harsomhulsel verpakt zitten. Het bovenstuk is steeds vervaardigd uit PBT en de montageplaat ofwel uit PBT of gegoten metaal. Flat packs beschikken over vooraf bepaalde montagegaten conform Europese norm 60947 (behuizingsontwerp ID80).

Voorbeeld van een typische toepassing: Wegens zijn indrukwekkend scanbereik, robuustheid en installatie-opties kan de flat pack-sensor vaak in pretparkattracties worden teruggevonden. Deze sensor kan echter overal worden ingezet waar grotere scanafstanden vereist zijn - zelfs in zware industriële omgevingen.


Sensoren voor Opbouwmontage


Sensoren voor opbouwmontage zijn kleine, capacitieve sensoren met een keuze aan accessoires voor montage op bestaande oppervlakken. De sensoren kunnen worden vastgeschroefd op een oppervlak dat geschikt is voor dit doeleinde. Afhankelijk van het ontwerp, kan het scanvlak naar boven of naar voor worden gericht. De behuizing is meestal uit PBT vervaardigd.

Voorbeeld van een typische toepassing: sensoren voor opbouwmontage zijn geschikt voor meerdere doeleinden. Ze zijn typische allrounders.


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Capacitive Sensors

Take a look at the range of Pepperl+Fuchs capacitive sensors.