Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Klein maar krachtig—nauwkeurige afstandmetingen tot 60 m in erg beperkte ruimtes

2024-02-23

Optische afstandssensoren van de R200-serie met Pulse Ranging Technology

R200-PRT series
R200-sensoren kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in beperkte machineontwerpen.

Van material handling tot de auto-industrie: er zijn veel verschillende toepassingen waarbij nauwkeurige afstandsmetingen over lange afstanden vereist zijn. Deze taak vormt een uitdaging wanneer de sensor niet te veel ruimte in kan nemen door de installatiesituatie. Pepperl+Fuchs biedt nu een oplossing: de nieuwe optische afstandssensoren van de R200-serie integreren de krachtige Pulse Ranging Technology (PRT) in een compacte standaardbehuizing—voor nauwkeurige meetresultaten bij afstanden tot 60 m.


Compact ontwerp, groot detectiebereik

PRT stelt u in staat uiterst nauwkeurige en betrouwbare afstandsmetingen uit te voeren gebaseerd op meer dan 250.000 uitgezonden laserpulsen per seconde. De R200 bereikt een indrukwekkende herhalingsnauwkeurigheid van ≤ 3 mm met zijn technologie. Omdat het meetbereik van PRT-sensoren, in tegenstelling tot triangulatiesensoren, niet wordt beperkt door de geometrische indeling van geleiders, kunnen ze langere afstanden meten, zelfs met hun kleine ontwerp. Zo biedt de R200 afstandssensor een detectiebereik van 10 m bij het direct meten van witte objecten. De sensor is een variant met reflector, en bereikt hierdoor afstanden tot 60 m—met afmetingen van slechts 15 x 41,7 x 50,6 mm.

Dankzij zijn bijzonder compacte design kan de R200 met Pulse Ranging Technology eenvoudig worden geïntegreerd in beperkte machineontwerpen. De draaibare aansluitstekkers bieden verdere flexibiliteit tijdens de installatie zodat zelfs uitdagende meettaken kunnen worden uitgevoerd in de kleinste ruimtes. Zo worden de afstandssensoren gebruikt in transportsystemen, op automatische shuttles, in hoogbouwmagazijnen of op monorailtransportbanden bij de productie van auto's. Niet alleen de prestaties, maar ook het kosteneffectief ontwerp maken van de sensoren de optimale oplossing voor een breed scala aan toepassingen.Met zijn bijzonder compacte ontwerp past de R200 met PRT in kleine automatische shuttles. In de versie met reflector bijvoorbeeld meet de sensor de eindpositie van een rij rekken bij afstanden tot 60 m ...

Sensorserie met IO-Link met oog op de toekomst

De R200 met Pulse Ranging Technology is de nieuwste toevoeging aan de R10x/R20x-series van Pepperl+Fuchs. Deze combineert alle optische functionele principes in vijf standaardbehuizingen. Daarmee kunnen gebruikers profiteren van de intuïtieve bedienings- en weergaveconcepten, die gestandaardiseerd zijn in de gehele series. Net als de andere sensoren in de R10x- en R20x-series, is de nieuwe afstandssensor ontworpen met het oog op de toekomst: De R200 met PRT is voorzien van een gestandaardiseerde IO-Link interface in de nieuwste versie, 1.1.3, en van een Smart Sensor Profile. Hierdoor kan hij eenvoudig worden geïntegreerd in Industrie 4.0-omgevingen.


Highlights van de R200 optische afstandssensoren met PRT

  • Zeer nauwkeurige afstandsmetingen tot 10 m, optioneel tot 60 m met reflector
  • Bijzonder compact ontwerp—voor meer flexibiliteit in beperkte ruimtes
  • Intelligente Pulse Ranging Technology met een herhalingsnauwkeurigheid van ≤ 3 mm
  • Gestandaardiseerde IO-Link interface met Smart Sensor Profile voor automatisering met oog op de toekomst
  • Geoptimaliseerd, kosteneffectief ontwerp voor maximale flexibiliteit

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

De optische sensoren van de R10x- en R20x-series

Voor het eerst is er een consistente reeks sensoroplossingen beschikbaar die optische functieprincipes en innovatieve technologieën in identieke behuizingen verenigt. Gebruikers genieten van een uniform bedieningsconcept voor het volledige portfolio. Ontdek de R100-, R101-, R103-, R200- en R201-series...