Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Voordelen van radarsensoren

Pepperl+Fuchs maakt de speciale karakteristieken van de radargolf beschikbaar in een sensor die voldoet aan alle vereisten van industriële en uitdagende omgevingen. Van het ontwerp en de elektrische aansluiting tot signaaloverdracht, instelling en functionele betrouwbaarheid: bij alle aspecten is erop toegezien dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van FMCW-technologie.

Industriële radarsensoren van Pepperl+Fuchs kunnen zeer uiteenlopende objecten met een RCS van 70 m² detecteren binnen een groot bereik van maximaal 25 meter of meer, en met een sampling rate van maximaal 200 Hz. Dit betekent dat toepassingen die een korte reactietijd vereisen, moeiteloos kunnen worden gerealiseerd.
Door het FMCW-meetprincipe wordt overspraak tussen de radarsensoren uitgesloten en kunnen eenvoudig meerdere sensoren dicht bij elkaar worden aangebracht. Handmatig geïnitieerde synchronisatie van de sensoren is niet nodig.
Radargolven kunnen materialen penetreren (bijv. kunststof). Aan de ene kant maakt dit het mogelijk om interfererende doelen binnen het detectiebereik van de radarsensoren te maskeren. Aan de andere kant kunnen de sensoren eenvoudig worden aangebracht achter kunststof afschermingen en kan het niveau van een agressieve vloeistof in tanks met kunststof wanden van buitenaf contactloos worden gedetecteerd.
Zelfs in regen, mist, wind of stof leveren industriële radarsensoren betrouwbare meetresultaten. Naast het werkingsprincipe met geringe interferentie wordt dit gegarandeerd door een robuuste behuizing met een beschermingsklasse IP68/69 en een radome van PTFE.
Afhankelijk van het type toepassing zijn passende aansluittypen beschikbaar. Sensorvarianten met voertuigspecifieke connectoren zoals DEUTSCH of AMP Superseal zijn geschikt voor gebruik op mobiele machines. Als alternatief kunnen ze worden geleverd met een M12-aansluiting of een vaste kabel met open uiteinden.
De radarsensoren van Pepperl+Fuchs maken gebruik van een geïntegreerde CANopen-interface die voldoet aan CiA-301, voor het overdragen van gemeten waarden en instelcommando's. Dit betekent dat de sensoren eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in een CAN-businfrastructuur (bijv. van een mobiele machine) zonder dat nieuwe afzonderlijke bedrading is vereist.
De radarsensoren kunnen handig worden ingesteld met de configuratietool PACTware. Een communicatie-DTM (COM DTM) voor het configureren van CANopen-communicatie en een radarsensor-DTM zijn hier verkrijgbaar. Verschillende objecten binnen het detectiebereik die worden gemeten kunnen worden gevisualiseerd via een reflectieanalyse die is geïntegreerd in PACTware.
Diagnose is mogelijk via de CANopen-interface, zodat de radarsensoren ook kunnen worden gebruikt in veiligheidsgerelateerde toepassingen in combinatie met een fail-safe PLC, waarbij een veiligheidsniveau van PL c Cat. 2 wordt verkregen met slechts één sensor. Door redundant gebruik te maken van twee sensoren kan een veiligheidsniveau van PL d Cat. 3 worden verkregen.
Het bewezen VariKont L2-ontwerp garandeert een compacte vormfactor en maakt het mogelijk om de radome optimaal uit te lijnen vanwege de draaibare en kantelbare sensorkop. Een robuuste metalen beugel fungeert als steun voor de sensorkop en voorkomt problemen door barre omgevingen en trillingen. De in de behuizing geïntegreerde status leds kunnen indien nodig worden uitgeschakeld.
De radarsensoren van Pepperl+Fuchs worden gekenmerkt door hun grote elektromagnetische compatibiliteit (EMC) en behalen met E1 vergelijkbare waarden in bijna elke categorie. In combinatie met de CANopen-interface en de typische voertuigconnectoren zijn ze daardoor ideaal voor integratie in mobiele machines.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Radarsensoren van Pepperl+Fuchs

De industriële radarsensoren van Pepperl+Fuchs bieden u afstands- en snelheidsmetingen zonder interferenties, zelfs bij regen, mist, wind of stof. Meer informatie over dit unieke sensorische werkingsprincipe en alle voordelen die het u biedt.