Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

De geschiedenis van Pepperl+Fuchs

Het succesverhaal van onze consistente prestaties, innovaties en goede klantenrelaties

Het begon allemaal in 1945 met een kleine radioreparatiewinkel
Het begon allemaal in 1945 met een kleine radioreparatiewinkel

Pepperl+Fuchs zag het daglicht in 1945 als een radioreparatiewerkplaats opgericht door Walter Pepperl en Ludwig Fuchs. Tegen 1948 had Pepperl+Fuchs haar product uitgebreid met andere elektronicacomponenten, wat leidde tot de ontwikkeling van de eerste benaderingsschakelaar in 1958 en de eerste transistorversterker met een intrinsiekveilig regelcircuit.

Van deze bescheiden afkomst zijn we geëvolueerd tot een vooraanstaande producent op het gebied van sensortechnologie, intrinsieke veiligheid en explosiebeveiligingsapparatuur. We zijn trots op ons bedrijf, onze achtergrond en onze constante successen, innovaties en de nauwe band die we hebben opgebouwd met onze klanten. Neem samen met ons een nostalgische terugblik en herbeleef enkele van de belangrijkste ontwikkelingen in de roemrijke geschiedenis van ons bedrijf.


 

1945De radiotechnicus Walter Pepperl en de bankier Ludwig Fuchs richten in november een radioreparatiewinkel in Mannheim-Sandhofen op. Al spoedig start het tweetal met de productie van transformatoren. In de daaropvolgende jaren ontwikkelt Pepperl+Fuchs zich tot één van de belangrijkste leveranciers voor de in Mannheim gebaseerde industrietakken.
1955De activiteiten van de radiowinkel worden stopgezet en het bedrijf, dat nu over 40 werknemers beschikt, betrekt een nieuw pand.
1959De eerste benaderingsschakelaar wordt ontwikkeld. De eerste stappen in de elektronica.
1964Pepperl+Fuchs neemt voor de eerste keer deel aan een belangrijke industriebeurs (Achema in Frankfurt).
1968De eerste tentoonstellingsstand op HMI, de Hannover Messe.
1971Het gebouw in Sandhofen barst uit zijn voegen - hoog tijd dat Pepperl+Fuchs opnieuw verhuist. Een nieuw bedrijfspand wordt opgetrokken in Mannheim-Schönau, een moderne fabriek met een oppervlakte van 10.000 m2. De productie van transformatoren wordt stopgezet.
1973Het eerste buitenlandse verkoopfiliaal wordt geopend in Engeland. Vanaf 1980 worden daar speciale componenten voor de Britse markt geproduceerd.
1976De handelsvorm van het bedrijf verandert van OHG (handelsvennootschap onder firma) naar GmbH (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) + Co. KG (commanditaire vennootschap).
1977De bedrijfsoppervlakte verdubbelt door een fabrieksuitbreiding waarbij de speciale vereisten voor fysiek mindervalide personen in aanmerking worden genomen.
1979De eerste niet-Europese dochtermaatschappij met eigen productiefaciliteiten wordt opgericht in Singapore met als doel van daaruit de Aziatische markt te veroveren en concurrerend te blijven in Europa. De eerste stap naar globalisering is genomen.
1988De leiding van het bedrijf wordt overgenomen door Michael Fuchs, zoon van Ludwig Fuchs, en Claus Michael, schoonzoon van Walter Pepperl. Het bedrijf heeft nu de wettige handelsvorm van GmbH (besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid).
1990Het bedrijfspand in Mannheim-Schönau wordt opnieuw uitgebreid.
1991De afdelingen FACTORY AUTOMATION en PROCESS AUTOMATION zien het daglicht.
1991Pepperl+Fuchs verwerft het bedrijf RUF in Mannheim en voegt niveaumeting toe aan haar productgamma.
1993Voor de eerste keer een certificatie in overeenstemming met DIN EN ISO 9001.
1994De dochtermaatschappij Pepperl+Fuchs Systems GmbH wordt verkocht aan Honeywell; de beslissing wordt genomen om faalveilige besturingen af te stoten om zich op de kernactiviteiten te kunnen concentreren.
1996Pepperl+Fuchs verwerft het bedrijf Hohner in Tuttlingen en voegt roterende encoders aan haar productportfolio toe.
1997PLAMET Kft. wordt opgericht in Hongarije om in de levering van plastic en metalen onderdelen te voorzien.
2000Het productgamma wordt uitgebreid en de marktpositie verstevigd door de aankoop van Visolux GmbH in Berlijn (opto-elektronische componenten voor automatisering) en de Honeywell/USA-afdelingen voor microswitch-afstandssensoren en -fotoschakelaars om de Amerikaanse markt beter te kunnen leveren. De toevoeging van Elcon Instruments in Italië geeft uiteindelijk de toon aan van de nieuwe strategische missie van de afdeling Process Automation.
2000Start van de productie in Bintan, Indonesië.
2003Aankoop van de purge- en overdruksystemen van Bebco Industries EPS in de Verenigde Staten.
2004Start van een nieuw productgamma gebaseerd op Data Matrix-codes dankzij de aankoop van Omnitron AG en ontwikkeling van het positiecoderingssysteem, eveneens naar aanleiding van een bedrijfsovername.
2005Uitbreiding van de bedrijfstak Systems+Solutions binnen de afdeling Process Automation met de display- en bedieningssystemen van Extec Oesterle GmbH.
2006Uitbreiding van het Process Automation-gamma door de overname van de intrinsiekveilige componenten van Cooper Crouse-Hinds GmbH en van de SAS (Separator Alarm Systems) activiteiten van OJ Electronics. Overname van VMT Vision Machine Technic Bildverarbeitungssysteme GmbH en integratie ervan in de afdeling Factory Automation.
2007In april wordt gestart met de bouw van een nieuw kantoorgebouw.
2008Pepperl+Fuchs viert "50 jaar benaderingsschakelaars". In mei 2008 verhuizen 175 werknemers naar het nieuwe en moderne gebouw dat met zijn 4 verdiepingen en oppervlakte van 7.000 m2 plaats kan bieden aan ongeveer 240 werknemers.
2010Pepperl+Fuchs neemt de activiteiten van Siemens op het vlak van benaderingsschakelaars over. Hierdoor breidt Pepperl+Fuchs haar productportfolio op het vlak van inductieve benaderingsschakelaars en optische sensoren uit en verstevigt de firma tevens haar positie binnen de markt voor ultrasone sensortechnologie gebruikt voor fabrieksautomatisering.
2012Ons Europees Distributiecentrum in Mannheim wordt feestelijk geopend.
2012Pepperl+Fuchs neemt GOVAN Industries in Melbourne (Australië) over.
2013Pepperl+Fuchs verwerft distributiepartner Sensonor Oy in Finland.
2014Onze wereldwijd verspreide Solution Engineering Centers zien het daglicht. Op maat gemaakte oplossingen op het gebied van explosiebeveiliging worden ontwikkeld en kant-en-klaar afgeleverd.
2015Het bedrijf wordt overgenomen door de volgende generatie, Monika Müller-Michael en Michael Fuchs Jr.
2015Aankoop van Petroleum Safety Products Ind. in Chennai (India) en MACtek Corporation in Twinsburg (Ohio, VS)
2015Een nieuw distributiecentrum wordt geopend in Zuid-Afrika.
2016Ons Global Distribution Center in Singapore wordt officieel geopend. Alle producten die op verschillende locaties in Azië worden vervaardigd, worden hier opgeslagen en naar bestemmingen overal ter wereld verstuurd.
2017Met de overname van ecom instruments vult Pepperl+Fuchs haar portfolio en knowhow in explosiebeveiliging aan met mobiele oplossingen.
2019Pepperl+Fuchs verandert van rechtsvorm en wordt een aandelenvennootschap (AG). Dit is de eerste fase van een stapsgewijze omvorming tot Europese Vennootschap (Societas Europaea), die tegen 2020 voltooid zou moeten zijn.
2020Pepperl+Fuchs’ verandert haar rechtsvorm in een Europese Vennootschap (Societas Europaea).
2024Vandaag de dag heeft Pepperl+Fuchs ongeveer 6.850 mensen in dienst op verschillende locaties in Duitsland, de VS, Singapore, Hongarije, India, Indonesië, Vietnam en de Tsjechische Republiek. Met meer dan 80 dochterondernemingen is de onderneming marktleider in de ontwikkeling en productie van elektronische sensoren en componenten voor de internationale automatiseringsmarkt.

 


amplify–Het Pepperl+Fuchs magazine

Ontdek ons online magazine! Vol boeiende succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Bekijk de persberichten

In onze rubriek Persberichten vindt u een overzicht van belangrijke artikels en productnieuws samengesteld en beschikbaar voor uitgevers en redacteuren.