Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Optische, Lineaire Positionering (WCS)

In 1989 introduceerde Pepperl+Fuchs het WCS-positiecodeersysteem—’s werelds eerste positioneringssysteem—dat ze sindsdien continu heeft blijven verbeteren. Optische positiecodeersystemen worden gebruikt voor een ultraprecieze detectie van de positie van transportbandvoertuigen zoals shuttles en skids. Of het nu binnen of buiten wordt ingezet, het WCS is bestand tegen omgevingslicht dankzij zijn u-vormig ontwerp, en zijn optische scanmethode beschermt het tegen algemene slijtage.

Rook, stof en temperatuurschommelingen beïnvloeden het systeem niet—het WCS biedt steeds betrouwbare positioneringsinformatie, zelfs bij hoge snelheden. Positiewaarden kunnen zelfs in zware industriële omgevingen op betrouwbare wijze worden gedetecteerd gezien een ingebouwde lichtsterktemeter het effect van omgevingsvervuiling kan tegengaan. Het positiecodeersysteem detecteert bovendien elke 0,8 mm een nieuwe positiewaarde en kan deze rechtstreeks van de leeskop naar de controller doorgeven via een seriële RS-485-interface.

Voor toepassingen met extreme omgevingsomstandigheden of zeer lange afstanden, werden de WCS Outdoor & WCS Extended (eventueel te combineren met de Outdoor-optie) ontworpen.


Veiligheid gegarandeerd: safeWCS/PUS


Voor veiligheidstoepassingen combineert Pepperl+Fuchs de voordelen van het bewezen WCS-positioneringssysteem met een veilige evaluatie-eenheid. Het systeem, dat bestaat uit de veilige evaluatie-eenheid (Position Unit Safe, PUS) en twee safeWCS/PUS-leeskoppen, zorgt voor een veilige positie- en snelheidsdetectie tot SIL 3 en PL e. De evaluatie-eenheid werkt als een veilige gateway tot de veldbus: ze verwerkt de redundante signalen van de safeWCS/PUS-leeskoppen, creëert een veilige positiewaarde en leidt daarvan een veilige snelheidswaarde af. Naast de veilige en niet-veilige gegevens verzendt het ook diagnostische gegevens. Het systeem ondersteunt het algemeen veiligheidsprotocol Fail Safe over EtherCAT® (FSoE) om de verkregen gegevens van de sensor naar een veilig regelsysteem te sturen.


Portfolio


Highlights

  • Betrouwbare en nauwkeurige positiedetectie met geavanceerd positiecodeersysteem
  • Nauwkeurige positiedetectie, zelfs in bochten, bergop, bergaf, vertakkingen en op hellingen
  • Flexibele integratie dankzij compatibiliteit met alle standaard besturingssystemen
  • Betrouwbare bewaking van veiligheidsrelevante toepassingen door de uitvoer van veilige positie en snelheid via Fail Safe over EtherCAT® (FSoE)
  • Behuizing met IP69-beschermingsgraad voor gebruik in extreme outdoortoepassingen zoals havens en galvanisatiefabrieken
  • Eenvoudige instelling en foutindicatie: duidelijk zichtbare LED-statusindicatoren en opties met een geïntegreerde display

WCS-positiecodeersysteem

Het WCS-positiecodeersysteem is al sinds 1989 op de markt beschikbaar en biedt nu nieuwe installatieversies zoals de WCS Outdoor en WCS Extended...