Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

In 1989 introduceerde Pepperl+Fuchs het WCS-positiecodeersysteem—’s werelds eerste positioneringssysteem—dat ze sindsdien continu heeft blijven verbeteren. Optische positiecodeersystemen worden gebruikt voor een ultraprecieze detectie van de positie van transportbandvoertuigen zoals shuttles en skids. Of het nu binnen of buiten wordt ingezet, het WCS is bestand tegen omgevingslicht dankzij zijn u-vormig ontwerp, en zijn optische scanmethode beschermt het tegen algemene slijtage.

Rook, stof en temperatuurschommelingen beïnvloeden het systeem niet—het WCS biedt steeds betrouwbare positioneringsinformatie, zelfs bij hoge snelheden. Positiewaarden kunnen zelfs in zware industriële omgevingen op betrouwbare wijze worden gedetecteerd gezien een ingebouwde lichtsterktemeter het effect van omgevingsvervuiling kan tegengaan. Het positiecodeersysteem detecteert bovendien elke 0,8 mm een nieuwe positiewaarde en kan deze rechtstreeks van de leeskop naar de controller doorgeven via een seriële RS-485-interface.

Voor toepassingen met extreme omgevingsomstandigheden of zeer lange afstanden, werden de WCS Outdoor & WCS Extended (eventueel te combineren met de Outdoor-optie) ontworpen.


 • WCS-leeskoppen: Een u-vormige leeskop zorgt voor een contactloze, optische scanning van de coderail.
 • WCS-interfacemodules: Een scala aan interfacemodules is beschikbaar om de WCS-leeskoppen met standaard interfaces te verbinden. In het totaal kunnen vier leeskoppen tegelijk worden verbonden met de interfacemodules, met uitzondering van de SSI-interface.
 • Mechanische elementen van het WCS: Een goede werking van leeskoppen over een vastgelegde afstand vereist robuuste, maar flexibele coderails. Onze vuilbestendige coderails zijn geschikt voor routes met bochten, hellingen, enz. Pepperl+Fuchs beschikt ook over montagebeugels voor de bevestiging van coderails, aluminium profielsystemen voor zeer lange afstanden en een trolleysysteem om ervoor te zorgen dat leeseenheden op de rails blijven in toepassingen met veel vibraties.

Accessoires omvatten:

 • Tweeaderige kabel (geschikt voor kabelrupsen)
 • Wisselstukken voor WCS-leeskoppen en LM-blokken
 • Beschermende behuizing voor installatie van leeskop achteraf

Voordelen:

 • Betrouwbare en nauwkeurige positiedetectie met geavanceerd positiecodeersysteem
 • Betrouwbare positiedetectie in bochten, bergop, bergaf, over vertakkingen en op hellingen
 • Flexibele integratie dankzij compatibiliteit met alle standaard besturingssystemen
 • Behuizing met IP69-beschermingsgraad voor gebruik in extreme outdoortoepassingen zoals havens en galvanisatiefabrieken
 • Eenvoudige set-up en foutmelding: doorzichtige behuizing zorgt voor duidelijk zichtbare status-LED’s en display

WCS-Positiecodeersystemen

Het WCS-positiecodeersysteem is al sinds 1989 op de markt beschikbaar en biedt nu nieuwe installatieversies zoals de WCS Outdoor en WCS Extended...