Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Gekleurde kleefband voor routeafbakening, data matrix-codes voor positionering en besturingscodes voor navigatie: Position Guided Vision (PGV) is het eerste en enige data matrix-positioneringssysteem dat deze technologieën in één apparaat combineert. Het is de ideale oplossing voor bestuurderloze transportsystemen. De PGV-leeskop bestaat uit een camerasysteem met ingebouwde verlichtingseenheid en beweegt zich op betrouwbare wijze langs de route voort met behulp van gekleurde kleefband of verfstrepen—zelfs op een zeer reflecterende ondergrond of scherpe bochten.

Dankzij zijn groot scanvenster en 2D-beeldverwerkingseenheid, kan het PGV-positioneringssysteem ook beschadigde of vuile kleefbanden detecteren. In combinatie met data matrix-codes, creëert dit mogelijkheden voor de optische geleiding van automatisch geleide voertuigen (AGV’s). Deze opties omvatten specifieke draaibewegingen langs de route met behulp van data matrix-besturingscodes, een exacte positionering van AGV's met data matrix-codestroken en navigatie via tag-modus waarbij data matrix-tags in een vast patroon op de grond worden bevestigd.


Ongeëvenaarde Veiligheid: de Extra Veiligheid van het safePGV

Het safePGV maakt voor het eerst een veilige, absolute positionering conform SIL 3/ PL e-normen mogelijk met slechts één enkele sensor. Deze nieuwe, veilige versie is gebaseerd op een combinatie van 2D-cameratechnologie en meerkleurige data matrix-codestroken. De ingebouwde firmware controleert de aannemelijkheid van de X-positiewaarden aan de hand van rode en blauwe LED’s en draagt deze vervolgens over naar de veiligheids-PLC. De gegevens kunnen dan in de PLC worden verwerkt zonder bijkomende aannemelijkheidscontrole dankzij de betrouwbare, zelfcontrolerende sensortechnologie. Dit systeem helpt een minimumafstand tussen AGV’s te bewaren en de veiligheid van personeel te garanderen.


Portfolio


Voordelen

  • Detecteert gekleurde stroken kleefband/verfstrepen en data matrix-codes op betrouwbare en consistente wijze, zelfs op reflecterende oppervlakken
  • Uitstekende bestendigheid tegen licht van buitenaf, > 100 000 lux, elimineert de behoefte aan bijkomende contrasterende tape
  • Breed leesveld en 2D-data matrix-technologie garanderen vlotte navigatie over beschadigde of vuile tape
  • Compacte behuizing past zelfs in de kleinste AGV’s
  • Eenvoudige montage en installatie met plug-and-play-verbinding
  • Compatibel met de meeste industriële protocollen

Absolute safePXV- en safePGV-positioneringssystemen

Voor het eerst behalen de nieuwe absolute positioneringssystemen safePXV en safePGV het veiligheidsniveau SIL 3/ PL e met één enkele sensor.

De “Functional Safety Hub” van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL-/ PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is uw startpunt voor al uw veiligheidsfuncties.