Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

De besturing van automatisch geleide voertuigen (AGV’s) maakt een grote sprong dankzij data matrix-technologie

Data matrix-codes, die een ontzettend grote hoeveelheid digitale informatie in postzegelformaat samenpersen, kunnen in schijnbaar eindeloze commerciële en consumententoepassingen worden teruggevonden. Hun potentieel in industriële automatiseringstoepassingen werd pas recent aangeboord. Door deze krachtige technologie in traditionele AGV-besturing te integreren, wordt material handling tot een volledig nieuw niveau gebracht.

PGV van Pepperl+Fuchs is ‘s werelds eerste data matrix-positionerings- en besturingssysteem. Met zijn geavanceerde, industriële 2D-camera stuurt het PGV-positioneringssysteem een voertuig niet enkel langs zijn gecodeerd of gekleurd pad, maar biedt het ook een ingebouwde identificatieoplossing om starts, stoppen en bochten uit te voeren en een absoluut codeersysteem dat in staat is het voertuig met submillimeterprecisie te positioneren. Het systeem beschikt over een indrukwekkende immuniteit tegen vuil, slijtage en omgevingslichtinterferentie waardoor maximale uptime en systeembeschikbaarheid gegarandeerd zijn.

Ongeëvenaarde veiligheid!
Het PXV-positioneringssysteem is beschikbaar als veilige versie: Het safePGV maakt voor het eerst een veilige, absolute positionering conform SIL 3/PL e-normen mogelijk met slechts één enkele sensor.


Voordelen:

  • Flexibele navigatie via een speciale, tweekleurige data matrix-codeband of data matrix-tags
  • Veilige en betrouwbare navigatie, zelfs bij beschadigde data matrix-codes, dankzij breed scanvenster van 120 x 80 mm
  • Compacte behuizing voor gebruik in de allerkleinste AGV’s
  • Eenvoudige plug-and-play installatie en indienstname
  • PROFINET PROFIsafe-protocol voor flexibele integratie in gelijk welk besturingspaneel

De “Functional Safety Hub” van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL/PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is je startpunt voor gelijk welke veiligheidsfunctie.

Absolute positioneringssystemen safePXV en safePGV

Voor het eerst behalen de nieuwe absolute positioneringssystemen safePXV en safePGV het veiligheidsniveau SIL 3/ PL e met één enkele sensor.