Szakértelemmel támogatva.

A technológia iránti szenvedéllyel és az autóipar folyamataiban szerzett több évtizedes know-how-val.

Érzékelők és automatizálási megoldások az akkumulátorgyártáshoz

Lehet az elektromos járművek szíve vagy a megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia tárolóközege: Az akkumulátor mindenképpen központi szerepet játszik a jövő mobilitásában és energiaellátásában.

Az akkumulátorgyártás során a legmagasabb minőség és a zökkenőmentes folyamatok biztosításához nagy teljesítményű érzékelőkre és automatizálási megoldásokra van szükség. A Pepperl+Fuchs teljes portfóliót kínál az egyedi érzékelőktől a kulcsrakész rendszermegoldásokig. Ez lehetővé teszi az összes folyamatlépés optimalizálását – az akkumulátorcelláktól és moduloktól az akkumulátorcsomagokig és a járműkarosszériába való beszerelésig. Az automatizálási technológia területén szerzett több évtizedes tapasztalatunkkal, egyéni tanácsadással és a magasan specializált leányvállalatok szakértelmével támogatjuk Önt üzeme sikeres automatizálásában.

Fedezze fel az akkumulátorgyártáshoz szükséges érzékelőinket és automatizálási megoldásainkat!

Kiemelt hírek

Átfogó érzékelőportfólió az akkumulátorgyártás legmagasabb minőségéért és hatékonyságáért
Az akkumulátorcellák gyártása során alkalmazott összes folyamat megbízható felügyelete
Hatékony technológiák az akkumulátormodulok gyártásához, ellenőrzéséhez és összeszereléséhez
Kulcsrakész megoldások akkumulátorcsomagok gyártásához
Több évtizedes tapasztalat az automatizálási technológiában – az optimális ügyfélspecifikus megoldások érdekében

Az akkumulátor – középpontban a különféle iparágakban

Legyen szó az e-mobilitásról, a megújuló forrásokból származó villamosenergia tárolásáról, vagy éppen az elektronikai iparról, az akkumulátor központi szerepet játszik a világ különböző iparágaiban.
E-mobilitás

Egy elektromos autó szíve és jelenleg a legdrágább eleme az akkumulátor – ezért a termelés megköveteli a legmagasabb minőségű és hatékony folyamatokat. Ezt a Pepperl+Fuchs megfelelő érzékelőtechnológiája biztosítja. Az elektromos járművek gyártásához kapcsolódó számos egyéb folyamathoz is rendelkezésre áll egy átfogó portfólió.

Bővebben
Megújuló energiaforrások

A szélerőművekből vagy fotovoltaikus üzemekből származó, klímasemleges villamosenergia tárolásához nagy teljesítményű akkumulátorokra van szükség. Az akkumulátoros tárolás iránti igény ezért folyamatosan növekszik – mind a hálózatüzemeltetők, mind a magánháztartások szempontjából. A Pepperl+Fuchs érzékelőtechnológiájának köszönhetően a szükséges akkumulátoros tárolórendszerek különösen hatékonyan gyárthatók. A Pepperl+Fuchs kompatibilis érzékelőmegoldások széles választékát is kínálja a nap- és szélerőművekkel kapcsolatos egyéb feladatokhoz.

Bővebben
Elektronikai ipar

Az akkumulátorgyártás a globális elektronikai ipar egyik leginkább növekedő területe. A Pepperl+Fuchs ipari érzékelőtechnológiával az elektronikai iparban számos más folyamat automatizálható – a fotovoltaikus gyártástól a NYÁK-feldolgozásig.

Bővebben

Akkumulátorcella-gyártás

Akkumulátorcella-gyártás

Az akkumulátorcellák gyártása során az anód- és katódfóliákat felváltva egymásra rakják, közéjük pedig elválasztófóliát illesztenek. Ennél a folyamatnál a kalanderező gép felügyelete igen fontos. A dupla fóliaadagolás, a hálószakadás vagy a nem megfelelő hálófeszesség gyorsan gyártási hibákhoz vagy a gépek leállásához vezet. Ennek megelőzése érdekében a Pepperl+Fuchs megfelelő érzékelőket kínál, amelyek IO-Link segítségével könnyen csatlakoztathatók a vezérlőhöz és a felhőhöz.

Akkumulátormodul-gyártás

Akkumulátormodul-gyártás

Miután az akkumulátorcellák gyártása befejeződött, az egyesakkumulátorcellák akkumulátormodulokba kerülnek. A folyamat nyomon követéséhez a Pepperl+Fuchs ipari képalkotó termékeit használják. A képalkotó érzékelők azonosítják az akkumulátorcellákat, és ellenőrzik azok helyes számát és tájolását, míg az ipari eseménykamera a teljes gyártási folyamatot figyeli.

További megoldások

Akkumulátorcsomag-gyártás

Akkumulátorcsomag-gyártás

Végül több modulból egy akkumulátorcsomagot állítanak össze, amelyet a járműbe lehet beépíteni. A Pepperl+Fuchs különböző rendszereit és megoldásait használják az akkumulátorcsomagok gyártásasorán – például a robotpályák pontos korrekciójára vagy a fenntartható korrózióvédelemre.

Discover More in Videos

Smart Automation Solutions

From battery module inspection and traceability to battery pack manufacturing—this video gives you an insight into various sensor solutions for your production process. For example, the vision sensor SmartRunner Explorer 3-D generates a high-resolution 3-D point cloud of the battery module. This data can be analyzed using pattern recognition algorithms, enabling fully automated quality control.

Customized Solutions for Battery Manufacturing

Do you have a requirement that goes beyond the existing Pepperl+Fuchs portfolio? We develop customized solutions for your specific applications—from modified standard products to newly developed products based on existing technologies. With individual consulting and decades of experience in automation technology, we will find the right solution for any of your battery manufacturing applications.

Kapcsolat

Kérdése van az akkumulátorgyártáshoz használt érzékelőinkkel és automatizálási megoldásainkkal kapcsolatban?
Örömmel segítünk! Egyszerűen küldjön nekünk egy e-mailt vagy egyeztessen időpontot szakértőink egyikével, hogy többet megtudhasson az Önt érdeklő termékekről.