Érzékelőmegoldások akkumulátorgyártáshoz

Az akkumulátorcellától az akkumulátormodulig és az akkumulátorcsomagig: A Pepperl+Fuchs hatékony érzékelőtechnológiát kínál az automatizált akkumulátorgyártáshoz.

Fedezze fel a jövő akkumulátorgyártását!

Lehet az elektromos járművek szíve vagy a megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia tárolóközege: Az akkumulátor mindenképpen központi szerepet játszik a jövő mobilitásában és energiaellátásában.

Az akkumulátor gyártása során a maximális minőség és a zökkenőmentes folyamatok biztosítása érdekében nagy teljesítményű érzékelőtechnológiára van szükség. A Pepperl+Fuchs ezen a területen az érzékelőktől az ipari kommunikációig teljes körű termékválasztékot kínál. Ez lehetővé teszi az összes folyamatlépés optimalizálását – az akkumulátorcellák gyártásától az akkumulátormodulokakkumulátorcsomagokba történő beszereléséig. A Pepperl+Fuchs az automatizálási technológia és az egyéni tanácsadás terén szerzett több évtizedes tapasztalatával, illetve a számtalan kiszolgált alkalmazásból származó kiterjedt know-how-jával támogatja Önt abban, hogy megtalálja a kihívásához megfelelő terméket.

Fedezze fel az akkumulátorgyártáshoz kifejlesztett érzékelőmegoldásainkat!

Fő előnyök

Átfogó érzékelőportfólió az akkumulátorgyártás legmagasabb minőségéért és hatékonyságáért
Az akkumulátorcellák gyártása során alkalmazott összes folyamat megbízható felügyelete
Hatékony technológiák az akkumulátormodulok gyártásához, ellenőrzéséhez és összeszereléséhez
Több évtizedes tapasztalat az automatizálási technológiában – az optimális ügyfélspecifikus megoldások érdekében

Akkumulátorcella-gyártás

Akkumulátorcella-gyártás

Az akkumulátorcellák gyártása során az anód- és katódfóliákat felváltva egymásra rakják, közéjük pedig elválasztófóliát illesztenek. Ennél a folyamatnál a kalanderező gép felügyelete igen fontos. A dupla fóliaadagolás, a hálószakadás vagy a nem megfelelő hálófeszesség gyorsan gyártási hibákhoz vagy a gépek leállásához vezet. Ennek megelőzése érdekében a Pepperl+Fuchs megfelelő érzékelőket kínál, amelyek IO-Link segítségével könnyen csatlakoztathatók a vezérlőhöz és a felhőhöz.

Akkumulátormodul-gyártás

Akkumulátormodul-gyártás

Miután az akkumulátorcellák gyártása befejeződött, az egyesakkumulátorcellák akkumulátormodulokba kerülnek. A folyamat nyomon követéséhez a Pepperl+Fuchs ipari képalkotó termékeit használják. A képalkotó érzékelők azonosítják az akkumulátorcellákat, és ellenőrzik azok helyes számát és tájolását, míg az ipari eseménykamera a teljes gyártási folyamatot figyeli.

Az akkumulátormodul ellenőrzése és összeszerelése

Az akkumulátormodul ellenőrzése és összeszerelése

A kifogástalan minőség folyamatos biztosítása érdekében elengedhetetlen az akkumulátormodulok megbízható ellenőrzése. A Pepperl+Fuchs megfelelő ipari érzékelőtechnológiát kínál mind a modulok ellenőrzéséhez, mind az akkumulátorcsomagok későbbi összeszereléshez.

Az akkumulátor – középpontban a különféle iparágakban

Legyen szó az e-mobilitásról, a megújuló forrásokból származó villamosenergia tárolásáról, vagy éppen az elektronikai iparról, az akkumulátor központi szerepet játszik a világ különböző iparágaiban.
E-mobilitás

Egy elektromos autó szíve és jelenleg a legdrágább eleme a lítium-ion akkumulátor – ezért a termelés megköveteli a legmagasabb minőségű és hatékony folyamatokat. Ezt a Pepperl+Fuchs megfelelő érzékelőtechnológiája biztosítja. Az elektromos járművek gyártásához kapcsolódó számos egyéb folyamathoz is rendelkezésre áll egy átfogó portfólió.

Bővebben
Megújuló energiaforrások

A szélerőművekből vagy fotovoltaikus üzemekből származó, klímasemleges villamosenergia tárolásához nagy teljesítményű akkumulátorokra van szükség. Az akkumulátoros tárolás iránti igény ezért folyamatosan növekszik – mind a hálózatüzemeltetők, mind a magánháztartások szempontjából. A Pepperl+Fuchs érzékelőtechnológiájának köszönhetően a szükséges akkumulátoros tárolórendszerek különösen hatékonyan gyárthatók. A Pepperl+Fuchs kompatibilis érzékelőmegoldások széles választékát is kínálja a nap- és szélerőművekkel kapcsolatos egyéb feladatokhoz.

Bővebben
Elektronikai ipar

Az akkumulátorgyártás a globális elektronikai ipar egyik leginkább növekedő területe. A Pepperl+Fuchs ipari érzékelőtechnológiával az elektronikai iparban számos más folyamat automatizálható – a fotovoltaikus gyártástól a NYÁK-feldolgozásig.

Bővebben

Személyre szabott érzékelőmegoldások akkumulátorgyártáshoz

Olyan igénye van, amely túlmutat a Pepperl+Fuchs meglévő portfólióján? Egyedi megoldásokat fejlesztünk az Ön egyedi alkalmazásaihoz – a módosított szabványos termékektől a létező technológiákon alapuló, újonnan kifejlesztett termékekig. A személyes tanácsadás és az automatizálási technológia terén szerzett több évtizedes tapasztalatunk révén megtaláljuk a megfelelő megoldást az Ön akkumulátorgyártó alkalmazásaihoz is.

Kapcsolat

Kérdése van az akkumulátorgyártáshoz szükséges érzékelőmegoldásainkkal kapcsolatban?
Örömmel segítünk! Egyszerűen küldjön nekünk egy e-mailt vagy egyeztessen időpontot szakértőink egyikével, hogy többet megtudhasson az Önt érdeklő termékekről.