Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Optikai azonosítás az akkumulátorgyártásban VOS-I univerzális kódolvasóval

Az egyszerre több kódot leolvasó képalkotó érzékelő teljes körű érzékelést biztosít

Az alkalmazás

A nagyobb akkumulátorok gyártása során az egyes akkumulátorcellák egyetlen akkumulátormodulba kerülnek. Ennek érdekében az akkumulátorcellák egy szállítószalagon haladnak, majd szétválasztják őket. A szétválasztás után a szállítószalag mozgása miatt az akkumulátorok tovább forognak. A cellákon kódok találhatók. Az akkumulátorok forgása közben a leválasztott akkumulátorok kódjait le kell olvasni. A cellák egyedi azonosítása fontos a minőségbiztosítás és a folyamatlépések nyomon követhetőségének biztosítása érdekében. A kész modult egy robot helyezi az akkumulátorkeretbe. A modul szintén rendelkezik egy kóddal, amely biztosítja, hogy megfelelően azonosítható és hozzárendelhető legyen. 


A cél

Alapvető fontosságú, hogy a kötegelés során minden szükséges cella ténylegesen jelen legyen. Ennek biztosítása érdekében több kódot kell egyszerre leolvasni, gyakran nagy teljesítmény és nagy feldolgozási sebesség mellett. A kódok gyakran nagyon kicsik, és ívelt felületekre viszik fel őket. A kódolvasónak ezért nemcsak széles leolvasási tartománnyal kell rendelkeznie, hanem nagyon kis méretű kódok megbízható érzékelését is biztosítania kell nagy felbontás mellett. A kód leolvasásakor a kész akkumulátormodulon még nagy távolságból is észlelnie kell a kódot. Folyamatos kommunikációt kell biztosítani a kódolvasó és a vezérlő, valamint a magasabb szintű rendszerek között. Ha az adatokat közvetlenül egy ERP-rendszerbe továbbítják, az adatokat ideális esetben úgy kell formázni, hogy az ERP-rendszerben ne legyen szükség átalakításra. Ha egy kód olvasásakor olvasási hiba lép fel, a hibaképnek elérhetőnek és könnyen előhívhatónak kell lennie. 


A megoldás

VOS-I univerzális kódolvasó
VOS-I univerzális kódolvasó

A VOS-I univerzális kódolvasó egyszerre akár 64 kód érzékelésére is képes. A több kód leolvasása még nagyon kis méretű kódok nagy teljesítményen történő észlelése esetén is megbízható. A hiányzó cellák azonnal felismerhetők; az integrált parancsfájl által végzett kiértékelés a hiányzó cellát és az üres nyílást is azonosítja. Előzetes értékelés is lehetséges, ami minimálisra csökkenti a vezérlőoldal munkáját. Az összes releváns interfész be van építve az eszközbe, és az adatkimenet formátuma is adaptálható. 

Műszaki jellemzők 

 • Akár 4 m/s mozgási sebesség akár 30 leolvasás/mp sebesség mellett
 • Megvilágítás és lencsék széles választéka
 • Akár 2 m-es távolság
 • Max. 5,2 megapixeles felbontás
 • Rugalmas kimeneti karakterlánc-formázás és előzetes értékelés parancsfájllal
 • Interfészek: TCP/IP, PROFINET, EtherNet/IP, RS-232, és I/O
 • Kódmegfeleltetés, többkódos, többablakos és többérzékelős üzemmód

Az előnyök

A VOS-I sorozat érzékelői a kód minőségét is képesek érzékelni. Így kizárhatják az olvasási hibákat, és megfelelő jelet bocsátanak ki, ha a kód minősége nem megfelelő. A különböző érzékelőváltozatok más-más, akár 5,2 megapixeles felbontást kínálnak. Vannak integrált megvilágítással és objektívekkel rendelkező modellek, valamint olyan változatok, amelyek külső megvilágítással és C-bajonettes csatlakozású objektívekkel kombinálhatók. Ez lehetővé teszi az érzékelő különböző érzékelési távolságokban és tartományokban történő használatát. Az érzékelési tartomány tovább növelhető több érzékelő kliens/szerver hálózatba rendezésével.


Rövid áttekintés

 • Az összes gyakran használt 1D-s és 2D-s kód megbízhatóan leolvasható, beleértve a DPM (a pont- és a lézergravírozott) kódokat is
 • Akár 32 feladat paraméterezése és tárolása az érzékelőn
 • Akár 64 kód leolvasása egyetlen leolvasással, beleértve a kódminőség automatikus érzékelését
 • Megvilágítás és lencsék széles választéka
 • Minden releváns interfész integrálva van, lehetővé téve a végponttól végpontig tartó kommunikációt az ERP rendszerig
 • A kimeneti karakterlánc rugalmas formázása és előzetes értékelés parancsfájllal

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Akkumulátorgyártás

Az akkumulátorcellától az akkumulátormodulig és a kész akkumulátorig – fedezze fel az automatizált akkumulátorgyártáshoz szükséges érzékelőmegoldásokat!

Optikai azonosítás

A 2D kódolvasóktól a kézi készülékeken át a vonalkódolvasókig és a speciális megoldásokig – találja meg az ideális megoldást optikai azonosítási feladatához.