Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

SmartRunner Matcher – Egyetlen érzékelő, számos alkalmazás

2019-02-14

SmartRunner Matcher
A SmartRunner Matcher felülettől, színtől és kontraszttól függetlenül megbízhatóan észleli az objektumot.

A járműgyártásban az alkatrészek megbízható, pontos és gyors észlelése a zavartalan gyártási folyamatok egyik alapfeltétele. A járműkarosszériákat szállítóplatformokon biztonságosan továbbítani kell az egyik gyártási helyszínről a másikra, emellett ellenőrizni kell a szegecsek, a rezgéscsillapító elemek és más fontos részegységek helyzetét.

A lézeres optikai szekcióérzékelők, mint például a Pepperl+Fuchs SmartRunner Matcher érzékelői kiválóan megfelelnek erre a feladatra, mivel rendkívül precízen, lézersugárral észlelik a profilmagasságokat, emellett felülettől, színtől és kontraszttól függetlenül pontos eredményeket szolgáltatnak. Az érzékelő emellett a digitális kapcsolási jelek és a gyakran használt terepi buszoknak megfelelő kommunikációs modulok révén egyszerűen integrálható bármilyen vezérlőrendszerbe.


Tökéletes megoldás a profil-összehasonlításra

A SmartRunner Matcher a beszerelése pillanatától, előre beprogramozva észleli a profilmagasságokat, függetlenül attól, hogy az érzékelő statikus (pl. szállítópálya-szakasz) vagy dinamikus (pl. robotkar) objektumhoz kapcsolódik. A felszerelést követően az érzékelőnek betanítási módban megtanítható a célobjektum alakja és kontúrja. Adatmátrix kódokkal szintén könnyen betanítható az érzékelő, így nincs szükség ismételt pozicionálásra vagy átkonfigurálásra. Ha az objektum messzebb van az érzékelőtől, vagy kisebb struktúrákat kell nézni, megapixeles verzió is használható.

Ha az ellenőrizni kívánt alkatrész eléri a betanítási célt, az érzékelő kiad egy „megfelelt” jelzést a kapcsolókimenetre, és megkezdődhet az eljárás következő lépése. Ha egy objektum nem megfelelő helyzetben van, az érzékelő „rossz” jelet küld a vezérlőrendszernek. Az optikai érzékelőkkel ellentétben a SmartRunner Matcher lézeres optikai szekcióérzékelő eljárása nem hagyatkozik a kontrasztra, és a háttérrel megegyező színű objektumokat is megbízhatóan észleli, külső megvilágítás nélkül is. Emellett az aktuális X- és Z-pozíció tanult X- és Z-pozíciótól való eltérését is elküldi a vezérlőegységnek, és minden érzékelő akár 32 profilt képes tárolni.A SmartRunner Matcher fő előnyei

  • Optimalizált megoldás a profil-összehasonlításra
  • A könnyen feldolgozható digitális jelek és a gyakran használt terepi buszoknak megfelelő kommunikációs modulok révén egyszerűen integrálható bármilyen vezérlőrendszerbe
  • Megbízható érzékelés felülettől, színtől vagy kontraszttól függetlenül
  • Költséghatékony, mivel nincs szükség külső fényforrásra
  • Könnyű konfigurálás és üzembe helyezés a taníthatósági funkció és az adatmátrix vezérlőkódok segítségével
  • Akár 32 profil is tárolható és kiválasztható az érzékelőn
  • X- és Z-irányú helyzetkimenet

amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

Ismerje meg a SmartRunner fényszakasz-érzékelőket, amelyek a lézeres fényszakasz technológia és az integrált LED-lámpákkal ellátott kétdimenziós képfeldolgozó érzékelő (vision sensor) egyedi kombinációját nyújtják…