Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Rezgéscsillapítók automatikus érzékelése

Az alkalmazás

A szilikon rezgéscsillapítókat vagy más néven „rezgésgátló párnákat” a járművek váza vagy belső komponensei közé erősítik fel a járműipari összeállításban. A váz több pontjára ragasztják fel őket a működés közbeni zajszint csökkentése érdekében. A belső komponensek telepítése előtt egy érzékelő ellenőrzi, hogy a rezgésgátló párnák megfelelően vannak-e rögzítve.


Az optikai szekcióérzékelők ellenőrzik a rezgésgátló párnák jelenlétét és helyzetét a járműipari szerelésben

A célok

Az autó belső terének telepítése előtt megfelelő helyzetben rezgéscsillapítókat kell elhelyezni. Biztosítani kell a rezgésgátló párnák megbízható érzékelését az esetleges interferencia ellenére is. Ha a rezgésgátló párnák a helyükön vannak, jelzést kell küldeni a vezérlőrendszernek az összeállítás folytatásához, ha pedig nincsenek, újbóli elhelyezést kell kezdeményezni.


A megoldás

A SmartRunner Matcherprofilok összehasonlítására lett optimalizálva és előkonfigurálva. Az érzékelőkkel először meg kell taníttatni az egyes rezgésgátló párnák profilmagasságát. Ezután működésbe kell hozni őket, hogy a jelenlegi profilmagasságot összehasonlítsák a referenciaprofillal. Ha a profilok megegyeznek, a rendszer „jó” jelzést küld. Ha eltérnek, „rossz” jelzést ad. Az érzékelőket a szállítószalag mentén több helyen vagy egy robotkaron kell telepíteni. Ha az érzékelő robotkaron van rögzítve, ugyanaz az eszköz több objektumot érzékelhet és ellenőrizhet. Az érzékelő és a céltárgy közötti nagyobb távolságok esetén megapixeles verzió is elérhető.


Az előnyök

Az optikai szekcióérzékelő technológiát alkalmazó érzékelők megbízható érzékelést tesznek lehetővé felületi textúrától, színtől és kontraszttól függetlenül, külső világítás nélkül. A SmartRunner emellett precíz adatokat biztosít az X- és Z-irányú eltéréssel kapcsolatban a rezgésgátló párnák megfelelő pozicionálásához és orientációjához. Az egyszerű konfigurálásnak köszönhetően a SmartRunner könnyen beállítható és használható. Az érzékelő akár 32 profil tárolására is képes, így egyetlen eszközzel több objektum is érzékelhető.


Rövid áttekintés

  • Megbízható érzékelés felülettől, színtől vagy kontraszttól függetlenül  
  • Külső világítás nem szükséges 
  • Precíz X- és Z-irányú pozícióadatok 
  • Gyors konfiguráció és üzembe helyezés  
  • Az összes elterjedt terepi buszhoz csatlakoztatható 
  • Könnyen integrálható a vezérlőrendszerbe

 


Amplify – A Pepperl+Fuchs magazinja

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás

Ismerje meg a SmartRunner optikai szekcióérzékelőket, amelyek az optikai szekcióérzékelő technológia és az integrált LED-lámpákkal ellátott kétdimenziós képfeldolgozó érzékelő (vision sensor) egyedi kombinációját nyújtják …