Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Zökkenőmentes kommunikáció az érzékelőtől a felhőig

IO-Link master az egyszerű csatlakozás és a párhuzamos adatáramlás érdekében

Az alkalmazás

Az akkumulátorcellák gyártásához használt kalanderező gépben különböző érzékelők figyelik az egyes állapotokat és folyamatokat. Ma már általában IO-Link interfésszel rendelkeznek, és a tényleges mérési adatok mellett a diagnosztikához és a folyamatoptimalizáláshoz használt kiegészítő információkat is képesek továbbítani. Az adatokat különböző példányokba továbbítják: A gépvezérlésen kívül ezek a példányok az egész üzem vezérlőrendszerét, magasabb szintű IT-rendszereket vagy felhőalkalmazásokat foglalhatnak magukban.

A cél

Az érzékelők magasabb szintű rendszerekbe valóintegrálásának egyszerűsítése érdekében helyi kapcsolati példányt kell használni. A különböző érzékelőktől származó adatokat kell „begyűjtenie” és a megfelelő címzettek számára elérhetővé tennie. Párhuzamos kétirányú kommunikációt kell biztosítania a különböző szintekkel, a gépvezérléstől a felhőig. Számos további funkció alapját teremti meg, mint például a folyamatos állapotfigyelés, a készülék önellenőrzése, az optikai érzékelők szennyeződésfelügyelete, valamint a paraméterezési adatok átvitele a készülékcserék és az üzem bővítése során.


A megoldás

ICE2/3 IO-Link master
ICE2/3 IO-Link master

A Pepperl+Fuchs ICE2/3 IO-Link mesterekkapcsolatot teremteneka terepi szintű IO-Link eszközök és a magasabb szintű példányok között. Az ICE2 sorozat moduljai EtherNet/IP, míg az ICE3 sorozat moduljai PROFINET segítségével kommunikálnak. A MultiLinkTM technológia egy második kétirányú átviteli csatornát kínál, OPC UA interfésszel. Ez azt jelenti, hogy az adatok két csatornán keresztül egyidejűleg cserélhetők: Egyrészt a terepi szint és a vezérlő között, másrészt szabványos formátumban más IT-rendszerekkel, például adatplatformokkal és felhőalkalmazásokkal.

 

Műszaki jellemzők

  • Multi-Link: párhuzamos kommunikáció OPC UA, MQTT, JSON interfésszel
  • IO-Link master 8 db I/O-porttal
  • IO-Link eszközazonosítás
  • IP67-kompatibilis kialakítás

Az előnyök

A vertikális hálózatépítés számos lehetőséget biztosít a folyamatos állapotfigyeléshez, az igény szerinti szervizeléshez és az eszközgazdálkodáshoz. Egy integrált webszerver biztosítja a távoli paraméterezés lehetőségét; IODD fájlok tárolhatók. A konfigurálás nagyon egyszerű, mivel a paraméterezési adatok is el vannak mentve a készüléken. Az IO-Link eszközazonosítás jelentősen megkönnyíti az eszközök integrálását és cseréjét. Az OPC UA gyártófüggetlen, nyílt architektúrája és az Ethernet-alapú protokollok lehetővé teszik a hibrid megoldások alkalmazását is.


Rövid áttekintés

  • Az OPC UA interfésszel ellátott IO-Link master lehetővé teszi a párhuzamos kommunikációt a különböző példányokkal a gépvezérléstől a felhőig
  • EtherNet/IP és PROFINET modulváltozatok
  • Integrált webszerver a távoli paraméterezéshez
  • Egyszerű konfiguráció: a rendszer a paraméterezést is a készülékben tárolja
  • A nyílt architektúra hibrid megoldásokat is lehetővé tesz

e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Akkumulátorgyártás

Az akkumulátorcellától az akkumulátormodulig és a kész akkumulátorig – fedezze fel az automatizált akkumulátorgyártáshoz szükséges érzékelőmegoldásokat!