Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Productconformiteit

Productconformiteit bij wijzigingen van geharmoniseerde normen

De certificaten die door Aangemelde Instanties worden uitgereikt, blijven in het algemeen geldig wanneer een norm door een nieuwe versie werd vervangen. De respectievelijke fabrikant garandeert dat de inhoud van de certificaten overeenstemt met de nieuwe versie van de norm en documenteert dit in een geactualiseerde conformiteitsverklaring. Pepperl+Fuchs volgt deze procedure.

Deze procedure stemt overeen met hoofdstuk 4.1.2.5 van de 'Blauwe Gids’ van 2022 voor de tenuitvoerlegging van EU-productvoorschriften.


Achtergrondinformatie

De fundamentele vereisten voor productconformiteit, zoals technische productspecificaties of meetprotocollen voor evaluatiedoeleinden, worden in geharmoniseerde normen gedocumenteerd. Normen kunnen echter om verschillende redenen worden gewijzigd of geactualiseerd—bijvoorbeeld wegens bezwaren van EU-lidstaten of ten gevolge van technologische vooruitgang.

Producten die in overeenstemming met een achterhaald certificaat werden vervaardigd, verliezen echter niet noodzakelijk hun conformiteitsstatus en kunnen toch nog op de markt worden gebracht.