Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

Gebruik van het IO-Link-systeem

Indienstname van IO-Link-apparaten in het automatiseringssysteem

De configuratie van het IO-Link-systeem bestaat uit verschillende stappen. Eerst wordt de IO-Link-master geïntegreerd in het automatiseringssysteem en geconfigureerd met de overeenkomstige apparaatomschrijving (Device Description) voor het respectievelijke veldbussysteem. Het IODD-bestand bevat informatie over het adresbereik, het aantal poorten en de kenmerken van de module zelf.
De tweede stap betreft de parametrering van IO-Link-apparaten met een IO-Link-configuratietool. Dit configuratietool leest het door de fabrikant ter beschikking gestelde IODD-bestand en zorgt voor de toewijzing van de overeenkomstigepoorten, hun adressen en parameters.


Parametrering tijdens bedrijfsvoering

Wanneer verschillende, op maat gemaakte producten op dezelfde productielijn worden gemaakt, vereist dit vaak een wijziging van het recept of een aanpassing van de machine. Bijvoorbeeld in vulinstallaties, waar verschillende materialen en/of verpakkingen worden gebruikt, of in machine- of installatiebouw, waar verschillende modellen worden vervaardigd. Dit leidt vaak tot productiestilstanden, die duur kunnen uitvallen. IO-Link laat toe sensoren en actuators te configureren via een gelijktijdige overdracht van proces- en parametergegevens, rechtstreeks van het besturingssysteem en tijdens bedrijfsvoering. Dit maakt een ononderbroken productie in batchgrootte 1 mogelijk gezien er geen nieuwe instelling vereist is.


Productie in batchgrootte 1: parametrering tijdens bedrijfsvoering

Met de gelijktijdige overdracht van proces- en parametergegevens, maakt IO-Link het mogelijk sensoren en actuators tijdens de bedrijfsvoering te herparametreren.

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Kom meer te weten over de intelligente communicatietechnologie...