Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

IO-Hubs

In toepassingen waar verschillende apparaten moeten worden aangesloten op één industrieel ethernetblok wordt vaak beroep gedaan op IO-Link-masters met meerdere poorten. Als gebruikers discrete standaardsensoren in het intelligente netwerk willen integreren, kunnen ze hiervoor zogenaamde IO-hubs gebruiken.

Deze relatief goedkope oplossing stelt hen in staat verschillende standaardsensoren tegelijk aan te sluiten op één IO-hub. Dankzij de ingebouwde IO-Link-interface kunnen ze worden aangesloten op de IO-Link-master zodat slechts één enkele poort van de IO-Link-master bezet is. Op deze manier wordt een groot aantal digitale I/O's op eenvoudige en voordelige wijze in het IO-Link-communicatiekanaal geïntegreerd, terwijl tegelijkertijd het aantal kabels en eventuele bedradingsfouten worden beperkt. Een ander voordeel van de IO-hubs is dat er slechts één kabel vereist is voor voeding en communicatie.

Pepperl+Fuchs biedt apparaten in verschillende groottes en behuizingsmaterialen om aan een maximum van toepassingsvereisten te voldoen. De IO-hubs kunnen dankzij hun bijzonder compact CB10-behuizingsontwerp in de kleinste ruimtes - zoals drukknopkasten of industriële signaaltorens - worden ingebouwd. De apparaten zijn eveneens beschikbaar in het G60A-design met robuuste, volledig gegoten, metalen behuizing en uitgebreid temperatuurbereik, geoptimaliseerd voor gebruik in zware industriële omgevingsomstandigheden.


e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneren
Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Kom meer te weten over de intelligente communicatietechnologie...