Serviceline Industriële Sensoren
Telefoon +32 3 644 25 00
Serviceline Explosiebeveiliging
Telefoon +32 3 644 25 00

ICE1-modules met S2-redundantie: IO-Link-master voor maximale betrouwbaarheid in besturingssystemen

2020-09-22

ICE1 Module with S2 Redundancy
ICE1-module met S2-redundantie

Wanneer een machine in een chemische of farmaceutische fabriek stilvalt of moet worden hersteld, kan dit proces enkele weken in beslag nemen: batches moeten worden weggegooid en/of de fabriek zelf moet volledig worden schoongemaakt voordat de productie weer van start kan gaan. Vooral in dergelijke kritieke toepassingen, is systeemredundantie van groot belang om ongeplande machinestilstanden en de daarmee gepaard gaande kosten te voorkomen. Daarom ondersteunt het communicatiemechanisme van de nieuwe IO-Link-masters de S2-redundantiefunctionaliteit die een extra programmeerbare logische eenheid (PLC) toelaat de procesbesturing automatisch over te nemen wanneer sprake is van een besturingsfout in de primaire PLC.


Secundaire besturing in geval van storing

In kritieke toepassingen worden zowel het sensorsysteem als de stroomvoeding vaak op redundante wijze ontworpen om te allen tijde ononderbroken productieprocessen te kunnen garanderen. De S2-redundantie werd ontwikkeld voor het besturingssysteem—een component die niet vaak over een redundant ontwerp beschikt. Deze functie laat toe twee programmeerbare logische eenheden (PLC’s) te verbinden met een PROFINET-apparaat dat S2-redundantie ondersteunt. De primaire PLC wordt gebruikt voor cyclische informatie, terwijl de secundaire PLC enkel in de achtergrond draait en de communicatie overneemt wanneer dit nodig is. Alle parameters worden zodanig opgeslagen dat verwisselingen in milliseconden en zonder storing aan de lopende processen kunnen plaatsvinden. Dit berust op een redundant synchronisatiemechanisme tussen de twee logische eenheden.


Robuuste modules voor talrijke toepassingsvelden

De nieuwe ICE1-serie IO-Link-masters met S2-redundantie laat zich makkelijk in verschillende systemen integreren. Naast een verhoogde betrouwbaarheid, halen gebruikers voordeel uit de uitgebreide IO-Link-diagnostiek tot op het laagste veldniveau. Processen en diagnoses kunnen op transparante wijze worden gemapt zodat onderhoud op voorhand kan worden gepland. In vergelijking met traditionele I/O-modules, die veel gevoeliger zijn aan chemicaliën, beschikken de ICE1-masters over een bijzonder duurzame, gegoten behuizing vervaardigd uit zink. Het uitgebreide temperatuurbereik opent ook de deur voor een brede waaier van toepassingen in de chemische en farmaceutische industrieën.

De L-gecodeerde M12-stekker verhoogt de stroombelastbaarheid van de modules, wat een prestatieverbetering van meer dan 70% toelaat. Hierdoor kunnen krachtigere power supplies worden gebruikt zodat meerdere modules tegelijk kunnen worden aangesloten. Dit helpt tijd en geld sparen bij installatie.


Highlights van de IO-Link-masters met S2-redundantie

  • Ondersteuning van S2-redundantie verhoogt systeembeschikbaarheid
  • Gepland onderhoud via IO-Link-diagnostiek
  • L-gecodeerde voedingsstekkers voor max. 2 x 16A
  • Uiterst duurzame, gegoten behuizing in zink voor een brede waaier van toepassingen in de chemie/farmaceutica

e-news

Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang regelmatige updates en handige informatie over de automatiseringswereld.

Abonneer u

Lees de meest recente editie van e-news:

  • Industriële sensoren
  • Explosiebeveiliging
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Ontdek ons online magazine! Vol interessante succesverhalen, toepassingen, interviews en lokaal nieuws.

Systeemoplossingen met IO-Link van Pepperl+Fuchs

IO-Link, een internationaal gestandaardiseerde, universele open interface, vormt de fundering van Pepperl+Fuchs’ Sensorik4.0®-oplossingen. Leer meer over de intelligente communicatietechnologie...